Fristende Pavlova med friske bær

Pavlova er en av mine absolutte favorittkaker!

Denne ukens favoritt oppskrift er det Victoria med bloggen Food by Victoria som står bak. Den så så fristende ut, at den var et enkelt valg. Victoria har forresten en kjempefin blogg med masse godt. Kan anbefales. 🙂

Den opprinnelige oppskriften er med ferdig vaniljekrem, men jeg vil anbefale deg å lage den med hjemmelaget vaniljekrem. Det er enkelt å lage og det blir SÅ mye bedre! Jeg har lagt til oppskriften min, som er veldig lett å lykkes med.

Pavlova er en utrolig frisk og god kake. Jeg elsker når marengsen er litt seig i midten, toppet med masse deilig vaniljekrem og bær. Mmm.

Perfekt å servere som en avslutning på en godt måltid. Topp med dine favoritt bær og frukt. Personlig synes jeg denne varianten med granateple er ekstra frisk og god.

Pavlova med røde bær:

Marengsbunn
4 eggehviter
200 g sukker
1 teskje hvitvinsedikk
1 1/2 spiseskje Maizena*

Vaniljekrem
Frø fra en halv vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
4 dl matfløte* eller kremfløte*
3 eggeplommer
70 g sukker
15 g Maizena*

Pynt:
5 dl kremfløte + 2 spiseskjeer sukker
1 lite granateple
1 kurv bringebær*
1 kurv jordbær
Melis og mynte til pynt

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk eggehvitene lett sammen på lav hastighet. Tilsett sukker litt etter litt og øk hastigheten. Husk det er viktig å piske marengsen lenge for å få en en pavlova som ikke sklir ut når du steker. Jeg bruker å piske i ca. 20 minutter.

Rør inn Maizena og hvitvinseddik for hånd. Du kan enten lage én stor pavlovabunn, eller to små som legges oppå hverandre. Hvis du ønsker to bunner kan du dele røren i to og fordele den på to ulike bakebrett med bakepapir. Tegn opp to sirkler, slik at de blir ca like store. Bruk gjerne en tallerken til å tegne etter. Snu bakepapiret. Om du steker to bunner på en gang bør du bruke varmluft.

Sett bunnene i ovnen og skru temperaturen ned til 150. Stekes i ca 60 minutter. Skru av ovnen å la det bli helt kaldt i ovnen før du tar bunnene ut. Det er perfekt å lage dem kvelden før, da kan de stå i ovnen natten over. De kan også oppbevares i en stor kakeboks.

Vaniljekremen kan du også gjerne lage dagen før. Start med å skjære vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp* innimellom. Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen. Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok, tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.)

Rett før servering pisker du kremfløten med sukker til krem. Bland vaniljekremen med kremen, eller legg dem lagvis. Ha krem på første bunn. Ha over bær. Legg på den andre marengsbunnen. Ha godt med krem på og resten av bærene. Ha gjerne ekstra mye bær på toppen.

Pynt med en melisdryss. Jeg synes det er godt med frisk mynte også. Gjerne finhakk den.

*Info til mine danske læsere: Matfløte er husholdningsfløde, kremfløte er piskefløde, Maizena er majsstivelse, melis er flormelis, bringebær er hindbær, visp er piskeris.

Foto: Food by Victoria

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *