Verdens beste Oreo kake

Jeg spurte dere tidligere i uka, hvilken kake dere helst ville ha oppskriften på, og her var det mange gode forslag! Tusen takk for at dere engasjerer dere. 🙂

En av de som var mest etterspurt var Oreo kake, og det skjønner jeg, for det er jo kjempegodt!

Denne oppskriften er fra kakeboken min Franciskas fristende kaker. Her finner dere alle mine beste kaker samlet.

Alle kakene er testbakt for å være sikker på at oppskriftene er så bra som mulig og tilbakemeldingen jeg fikk på denne kaken var denne:

«Jeg har bare ett ord å komme med! HALLELUJA! ­Enkel kake å lage og fantastisk gode smaker ­sammen!»

Heidi Biek, Jessheim

Her får du oppskriften:

Du trenger totalt 3 pakker Oreokjeks og 6 dl kremfløte til denne oppskriften.

Verdens beste Oreo kake

Dette er en drøm av en kake som det finnes mange varianter av.
Denne oppskriften har hjemmelaget sjokolademousse og smaker helt himmelsk.

Ca. 24 små stykker eller 12 store.

Bunn
2 pakker Oreo-kjeks (28 oreokjeks – 308 g)
100 g smeltet smør

Sjokolademousse
3 dl kremfløte*
100 g sukker
25 g bakekakao*
1/2 teskje vaniljesukker

Oreofyll og kremfyll
225 g Philadelphia kremost naturell
2,5 dl melis*
7 Oreokjeks ca 75 g
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Pynt
7 Oreokjeks ca 75 g

Start med å lage bunnen:

Grovhakk 7 Oreokjeks til pynt, sett dem til side.

Knus 2 1/2 pakke (35 stk) Oreo-kjeks i en food processor eller lignende (Du kan også ha dem i en kraftig plastpose (for eksempel ziplock) og knuse dem forsiktig med en flaske eller lignende). Sett til side ca 1,5 dl knuste kjeks til Oreofyllet.

Smelt smøret og rør det sammen med resten av kjeks­smulene. Ha blandingen i en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm. Press den lett sammen mot bunnen.

Lag sjokolademoussen:

Ha alle ingrediensene til sjokolademoussen i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.

Ha sjokolademoussen over kaken.

Lag Oreofyllet og kremfyllet:

Miks kremosten med melis til en luftig masse. Ha det i en egen skål.

Stivpisk kremfløten (3 dl), bland ca. en tredjedel av kremen med kremostblandingen og 1,5 dl knuste Oreokjeks som du satte til side tidligere.

Bland ­resten av kremen med vaniljesukker. Ha først Oreofyllet og så kremfyllet på kaken.

Dryss over de grovhakkede Oreokjeksene til pynt.

La kaken stå kaldt til den skal serveres.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 kommentarer

  1. Kan man bruke Philadelphia Light? Og er det slik at du tar ut fyller fra kjeksene når du lager bunnen? Eller?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, det kan man. 🙂 Nei, ikke ta ut fyllet, bare bruk dem slik de er. 🙂

  2. Kan denne lages dagen før?☺️

  3. Pia Philipson

    Kan oreokaken fryses?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, det kan den. 🙂

  4. er dette en langpanne oreokake?

    1. Hei Linne
      Ja, som det står i oppskriften er den til en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

      1. ok og er du sikker på at det er til 24 stykker ca?

      2. Det kommer helt an på hvor store stykker du ønsker. Hvis du deler opp i 24 stykker vil de være 5 x 5 cm per stk. Det er ikke så store stykker. Hvis du ønsker store stykker (7 x 7 cm) vil du få ca 12 stykker.:-)

  5. ps kan man bestemme hvilken som helst smør siden det står bare smør?

    1. Ja, du kan bruke hva du vil av smør. Jeg vil anbefale tines meierismør. 🙂 Den synes jeg smaker best. 🙂