
I dag har Verdens beste svigermor bursdag! Gratulerer masse med dagen kjære Vigdis! 🙂
Jeg er helt sikker på at det er mange som har gode og snille svigermødre, men jeg har virkelig vært ekstra heldig med min!
Hun er en av de snilleste og mest godhjertede menneskene jeg har møtt. Hun stiller opp for alle og har alltid noe positivt å si.
Helt fra den første dagen jeg møtte henne, som nå er 17 år siden, har hun hatt en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Svigermoren min lager også Verdens beste Daim-iskake!
Det er ikke tull! Dette er virkelig noe av det beste jeg vet, og jeg gleder meg alltid stort hver gang hun serverer den.
Utrolig nok har jeg klart å få henne til å røpe den hemmelige oppskriften hennes, og best av alt, jeg har fått lov til å dele den med dere!
Her får dere den, rett fra kjøkkenskuffen til svigermor.
Jeg har skrevet den opp litt mer detaljert, slik at den skal være så enkel som mulig å skjønne.
Hvis du ønsker den glutenfri er det bare å unngå å ha i hvetemel. 🙂
Det er en skikkelig klassiker, som er perfekt når man får gjester, siden alt kan gjøres ferdig i god tid i forveien. Og hvem liker vel ikke Daim-iskake?

Svigermors Daim-iskake
6-8 personer
Bunn
6 eggehviter
150 g sukker
150 g finmalte mandler eller hasselnøtter
2 spiseskjeer hvetemel (kan utelates eller erstattes av 2 spiseskjeer potetmel om du ønsker en glutenfri kake)
1/2 teskje bakepulver
Is
6 eggeplommer
100 g sukker
5 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
1/2 – 1 spiseskje pulverkaffe, Nescafé eller lignende
1-3 pakker doble Daim sjokolader (alt etter hvor mye Daim du liker i kaken)
Sett ovnen på 180 grader.
Smør en form på 22-24 cm i diameter.
Del eggene og gjem eggeplommene til isen.
Pisk eggehvitene halvstive på middels hastighet. Tilsett sukkeret litt om gangen og øk hastigheten. Piskes stivt.
Bland sammen malte mandler (eller hasselnøtter), mel og bakepulver i en skål.
Dryss melblandingen over de stivpiskede eggehvitene, og bland dem forsiktig sammen.
Ha alt i den smurte formen. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til bunnen er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen. Ta den avkjølte bunnen ut av formen, og legg den på et glassfat eller lignende.
Sett kakeformringen på igjen, og fest den rundt bunnen, slik at det blir plass til isen ovenpå kaken.
Hakk Daim sjokoladen. Ta litt fra til pynt
Lag isen ved å piske eggeplommer og sukker til eggedosis. Det tar ca 5 minutter på full styrke.
Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukker og pulverkaffe (ikke lag kaffe av det, bare bland pulverkaffen rett i) og bland sammen med eggedosis. Ha i den hakkede Daim sjokoladen.
Ha ismassen i formen, dryss med resten av Daim sjokoladen og la den stå i fryseren i minimum 3 timer.
Ta den frem minst en halv time før servering.
*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde. 🙂


Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Hei!
Skal man lage kaffe og bruke 1/2-1 ss, el er det bare pulveret man skal bruke i Daim-iskaka?
Ble litt usikker her
Hei Gro
Det er bare å bruke pulveret rett i isblandingen. Du skal ikke lage kaffe av det først.
Beste hilsen Franciska 🙂
Hei.
Når man har lavet ismassen og kaken. Skal man så have kaken i fryseren sammen med ismassen? Eller skal kaken bare stå hver for seg og stå udenfor indtil den skal bruges? Altså således, at ismassen skal lægges oven på kaken, når den skal serveres?
Hej
Alt skal i fryseren sammen.
🙂
Jeg læste det som om, at bunden ikke skulle i fryseren. For du skrev i opskriften, at den skulle på en glasflade mens jeg skulle lave isen????
Det stemmer, men der står under:
Sett kakeformringen på igjen, og fest den rundt bunnen, slik at det blir plass til isen ovenpå kaken.
Det betyder sæt kageformringen på bunden igen, så der bliver plads til isen ovenpå kagen. Alt skal altså i fryseren samtidig. 🙂 Bare spørg hvis der er noget andet der er uklart.
Hilsen Franciska 🙂
Nam denne var veldig god 🙂 Jeg brukte 3 pakker doble daimsjokolader til denne kaken. (totalt 6 Daim) Brukte 3 knuste Daim i kaka og 3 knuste Daim oppå. 1 dobbel sjokolade høres veldig lite ut!?
Stekte kaken 30 min. Da ble den gjennomstekt. Tror jeg steker den litt mindre neste gang, i håp om at den blir litt seigere.
Ellers brukte jeg Porsgrund kakeform 24 cm bake it easy form, da slapp jeg å flytte kaken. Tror jeg tar litt salt i bunnen neste gang for å fremme sjokoladesmaken og kanskje vaniljestang i stedenfor vaniljesukker:) Denne lager jeg snart igjen.
Hyggelig å høre Mie 🙂 Takk for tilbakemeldinger 🙂
Helt fantastisk god! Tusen takk til din svigermor!
Så hyggelig å høre Kari Helen. 🙂
Beste hilsen Franciska 🙂
Hei!
Denne ser helt fantastisk ut, og må prøves! 🙂 Vet du hva man evt. kan erstatte de 2 ss med hvetemel? Tenkte på mandelmel, men det er det jo allerede på en måte i kaken? Skal forsøke å bake en kake uten gluten! 🙂
Hei Louise
Du kan helt fint utelate hvetemelet. Du kan også erstatte det med 2 spiseskjeer potetmel.
Beste hilsen
Franciska 🙂
Hvetemel i bunnen? Er det fordi at bunnen skal bli fastere?
Ja, den blir litt fastere av melet. Men du kan helt fint utelate hvetemelet. Du kan også erstatte det med 2 spiseskjeer potetmel.
Beste hilsen
Franciska
Serverte familien daim iskake etter din/svigermors oppskrift i går,
og maken til henrykkelse har jeg aldri opplevd! Alle mente dette ble dessert favoritten hos oss heretter ! Takk for oppskriften !
Så koselig å høre☺️
Hei, bunnen ble litt klissete under (da jeg dro av bakepapiret). Betyr det at den ikke er gjennomstekt eller er det normalt? Jeg droppet hvetemelet. Hadde kun eggehviter, sukker og malte mandler i bunnen.
Ja, da har den nok bare ikke vært helt gjennomstekt. Melet hjelper også til å holde den sammen. 🙂