Jeg våkner ved at jeg hører noen romstere utenfor vinduet vårt…

Det er en varm natt midt på sommeren, kjæresten min og jeg ligger og sover. 

Plutselig våkner jeg ved at jeg hører noen romstere utenfor vinduet vårt i andre etasje, jeg skvetter til og klarer ikke å få frem et ord.

Nesten som på film, ser jeg en skygge nærme seg vinduet vårt, og jeg klarer nesten ikke å tro det, men mens jeg ligger der, og er livredd og hører pulsen min slå i ørene, ser jeg en voksen mann krype inn av vinduet vårt. Soverommet vårt er ikke stort, og det er nesten så han tråkker opp i senga vår. Jeg ble iskald av redsel.

Nå klarer jeg endelig å komme til meg selv, jeg får vekket kjæresten min, og sammen klarer vi å lage så mye bråk at mannen stikker av, ut av det samme vinduet som han kom inn av. 

Denne opplevelsen fortalte en god venninne meg. Det var en svært ubehagelig opplevelse og den har gjort at hun har vært redd for å sove alene i mange år. Jeg kan bare tenke meg hvordan det må være å oppleve noe slikt.

Et av våre nærmeste vennepar opplevde også det som ingen ønsker å oppleve, særlig ikke når man har små barn i huset. Det endte med at han fant frem hagla, barikaderte døren og ringte politiet og sa: «Om ikke dere kommer og stopper ham, så gjør jeg det!». Det endte bra, men det er fortsatt en opplevelse som sitter i.

Naboen vår hadde glemt å låse hoveddøren, resultatet var, at alt som lå av verdier i gangen deres var borte. Lommebøker, mobiltelefoner, nøkler etc. Vi hadde låst, og det hadde også naboen på andre siden. Antakelig har tyvene gått fra dør til dør, kjent på hoveddøren og gått inn der det var åpent.

Det er ikke alltid så mye som skal til, men det gjelder å gjøre det vanskelig for tyvene. Det er ikke bare verdier som kan forsvinne, det kan også gjøre varig skade på både barn og voksne, om man skulle være så uheldig å oppleve uønsket besøk.

I dag deler jeg derfor et viktig innlegg, som jeg håper du vil dele videre.

Om vi kan unngå bare én ubehagelig opplevelse, da er det verdt det!

Jeg har fått hjelp fra Sector Alarm til å lage dette innlegget. De har lang erfaring og har disse rådene å gi:

Tips for å unngå innbrudd

Ha på lys og hold gardinene åpne.

Avtal med en nabo om å tømme postkassen din jevnlig, eller stans/omadressér post og eventuelle abonnement.

Be naboen om å kaste søppel i din søppeldunk, og om det snør – lage spor inn til dørene.

Sett tidsbrytere på lamper slik at belysningen varierer gjennom døgnet.

Husk å låse alle vinduer og dører. En god lås gjør det mindre fristende for tyver

Gjem verdifulle smykker – unngå gjemmesteder på soverom og bad.

Gjem også andre verdifulle gjenstander som for eksempel bunad, data- og fotoutstyr.

Installér alarm

Merk boligen tydelig med alarmskilt. 

La det gjerne være litt rotete rundt huset.

Ikke fortell på sosiale medier at du er på ferie

Noe av det viktigste man kan gjøre for å unngå innbrudd er å installere alarm. 99,95 % av kundene til Sector Alarm har aldri opplevd innbrudd eller innbruddsforsøk. Det var også en av de viktigste grunnene til at vi fikk alarm.

Vi har brukt Sector Alarm i mange år, og vi har heller aldri opplevd innbrudd. Vi har både kameraovervåking og alarm med utrykking. Om noen skulle forsøke å gjøre innbrudd, vil en bevegelsesdetektor aktivere kameraet, og politiet vil umiddelbart få beskjed. Om det skulle skje noe mens vi er borte, har alarmselskapet nøkkel til huset, og de kan komme inn og sikre dører vinduer etc.

Skallsikring er også noe vi bruker ofte. Skallsikring er en innstilling på alarmen, som gjør man kan ha den på, selv om man er i huset. Den er aktiv på dører og vinduer og det betyr at man kan bevege seg fritt, men om noen skulle prøve å ta seg inn i huset vil man bli advart med en gang. Det synes jeg er en ekstra god sikring, særlig når jeg er alene hjemme med barna. Det gjør rett og slett at man føler seg tryggere. Det er også en god løsning om man har litt større barn, som er alene hjemme på ettermiddagen.

Skallsikring er også en god løsning om man har dyr. Vi har katter og de kan gå fritt i huset selv om alarmen med bevegelsesdetektor er på. Det er ganske smart, for den blir innstilt etter vekt. Men om man har dyr som veier mer enn 15 kilo kan man bruke skallsikring, da kan de også bevege seg fritt.

Når skallsikringen er aktivert må dører og vinduer holdes lukket, men man kan fortsatt sette vinduene i luftestilling, bare ikke åpne dem helt. Du kan lese mer om skallsikring her.

Vi er også svært nøye med å låse alle dører og vinduer og gjør det som ellers er lurt å gjøre. Særlig med barn i huset, synes jeg det er viktig å sikre seg godt. Det er ikke så farlig med det som eventuelt skulle bli tatt, men det viktigste er at hele familien kan føle seg trygg i eget hjem.

Klikk HER for å se mer!

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *