Slik lager du flotte islykter!

islykter_04

Nå er det et helt perfekt vær å lage islykter i! Kuldegrader over hele landet og værmeldingen sier minusgrader i mange dager fremover, så da er det bare å sette i gang! Morsomt å lage med barna også!

Her får du de aller beste tipsene for å lykkes!

Islykter

Anne som har bloggen Moseplassen (og som også er en av mine gode bloggkollegaer i United Influencers), vil jeg påstå er norgesekspert på området! Hun har antakelig laget flere islykter enn de fleste, og hun har mange gode tips å komme med! Jeg har fått lov til å dele de beste tipsene hennes med dere! Se bare på islyktene over (bildet er tatt av Anne)! Er de ikke fine?

Slik lager du islykter med ballonger:

  • Ta en helt vanlig ballong og fyll den med kaldt vann. Det gjør du enklest ved å tre den inn på krana før du skrur den på.
  • Knyt ballongen. (Blås evt. inn litt luft. En stor luftboble gjør at isklumpen blir helt flat på toppen og da er det enkelt å lage en pen åpning, eller du kan snu isklumpen opp ned og bruke den flate siden som fot.
  • Sett ballongene ut i kulda i skåler, eller lag en dump i snøen de kan stå i. De bør helst stå på høykant, slik at de får den fine kulefasongen.
  • La ballongen stå ute til den har fryst så mye at den har fått passe tykke vegger. Det avhenger litt av hvor kaldt det er. Er det minus fem grader og vindstille anbefaler Anne å la en stor ballong stå i mindst 24 og maks 40 timer. Ved ti minus må den stå minst 16 og maks 36 timer. Er det minus 15 grader anbefaler hun å la den stå i maks 20 timer. Blåser det så fryser ballongene fortere enn om det er vindstille. Det er enklere å lykkes med store ballonger, da de har bedre plass til lys.
  • Ta ballongen inn i en vask eller lignende. Klipp hull øverst i ballongen og fjern ballongen. Lag hull øverst i ballongen med en hammer eller lignende, men slå forsiktig, slik at du ikke knuser hele lykten. Hvis du har fått veldig tykk is på toppen av lykten kan du bruke en syl eller et bor for å lage hull.
  • Du kan også bruke varmt vann for å smelte isen og lage en flott kant på lykten.

I denne videoen ser du hvordan du gjør det:

islykter_01

Slik så islyktene mine ut. 🙂 Ikke like perfekte som Anne sine, men veldig stemningsfylt for det. Og veldig artige å lage sammen med barna.

islykter_02islykter_03

Jeg hadde litt blomsterblader i noen av dem, det ble også en fin effekt.

islykter_05

Den største sprakk, men den ble fin som halve lykter også 🙂

islykter_07


Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *