Super god Brownie med en hemmelig ingrediens

Brownies_5

I dag har Alexander og jeg bakt Brownies.

Vi pratet litt om hva som var best, om det var røren eller den ferdige Brownien.

Jeg lurer på om jeg kanskje er litt rar! Jeg synes det er kjempegodt med ferdig Brownie, men jeg synes ofte røren er aller best. Man orker det jo sjelden i store mengder, men jeg må alltid smake på det som er igjen i skålen.:-)Kanskje det rett og slett er fordi det minner meg om da jeg var liten og fikk smake.Hva liker du best?Brownie-røre eller ferdig Brownie! :-)http://www.franciskasvakreverden.no/2017/01/13/super-god-brownie/

Posted by Franciskas Vakre Verden on Freitag, 13. Januar 2017

Jeg lurer på om jeg kanskje er litt rar! Jeg synes det er kjempegodt med ferdig Brownie, men jeg synes ofte røren er aller best. Man orker det jo sjelden i store mengder, men jeg må alltid smake på det som er igjen i skålen.
Kanskje det rett og slett er fordi det minner meg om da jeg var liten og fikk smake når jeg bakte sammen med farmor eller mormor.
Hva liker du best?
Brownie røre eller ferdig Brownie!
Blogg3085

Her får du oppskriften vi bruker.

Den gir en Brownie som er himmelsk god! Myk, seig og smelter på tunga!

Jeg har eksperimentert meg frem med ulike oppskrifter, og har kommet frem til denne, som jeg synes er Verdens beste Brownies! Den er i tillegg svært enkel å lage.

Hele hemmeligheten for å få en god brownies er steketiden. Følg derfor godt med fra ca. 15 minutters steketid og ta kaken ut av ovnen med en gang deigen nesten slipper en stekepinne eller gaffel.

Brownies_4

Verdens beste brownies

3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet smør
2,5 dl hvetemel
5 spiseskjeer bakekakao* med topp
2 teskjeer vaniljesukker
150 g revet marsipan (litt uvanlig med marsipan i brownies, men det er nettopp det som er den «hemmelige» ingrediensen, som gjør kaken ekstra seig og god. Den smaker ikke marsipan.)
En stor håndfull lett hakkede macademianøtter (kan evt. utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 20 x 40 cm.

Rør sammen egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

Blogg3095Brownies_3

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

  1. Hei. Denne kaken var helt nydelig, bakte den for noen mnd siden. Men det jeg lurer på er, tror du den holder seg saftig i en tett boks i 3 dager eller bør jeg hive den i fryseren ? Har en datter som vil bake idag, men den skal ikke spises før på lørdag…

    Hei Heidi
    Så hyggelig å høre.
    Det går fint å bake den i dag.
    Frys den når den er avkjølt og ta den opp i god tid, da holder den seg best.
    Beste hilsen
    Franciska 🙂

  2. Har lagd denne glutenfri og det gikk kjempefint. Knallgod Brownie.

    1. Så hyggelig å høre. Hva gjorde du for å gjøre den glutenfri? 🙂

  3. Ingeleiv Hatlevik Grov

    Nydeleg kake kan den fryses?

    1. Hei Ingeleiv
      Ja, den passer godt til å bli fryst.:-)