Julegodt som er både glutenfri og sukkerfri

13336309_1699517200296884_1605075691_n

Denne ukens favoritt oppskrift er fra dyktige Elisabeth Holm, kjent fra Kakekrigen. Jeg kan anbefale et besøk på bloggen hennes, her er det mye godt. Du finner den her.

Hun skriver:

OMG!!! Jeg må bare si det!! Jeg tror med hånda på hjertet at dette er det beste jeg har laget noensinne! Jeg lurer på om de faktisk slår både brownies og Snickerskulene jeg hele tiden har hatt som favoritter!

Også er de i tillegg veldig enkle å lage og inneholder kun 3 ingredienser! (+ kokos til å rulle de i, da).

Dette er en oppskrift som jeg virkelig gleder meg til å gi videre!

Den er laget gluten- og sukkerfri, men den kan selvfølgelig også lages med vanlig hvit sjokolade.

13342415_1699517196963551_1239619784_n

Elisabeths trøfler med lakris og hvit sjokolade

170 g sukkerfri, hvit sjokolade (jeg brukte Cavalier) Du kan få sukkerfri hvit sjokolade på helsekosten, og sukker og -melkefri hvit sjokolade her.)
1 dl kremfløte*
1 strøken ts grovt lakrispulver (jeg brukte dette)
Kokosmasse* til å trille kulene i

Varm fløten til den er like før kokepunktet (så vidt begynner å boble), og ta den av plata.
Knekk opp sjokoladen og legg den i fløta sammen med lakrispulveret.
Når sjokoladen har blitt helt myk rører du alt sammen til en glatt masse.
Hell massen over i en skål eller på et fat
Sett i kjøleskap i minst 2 timer
Nå kan du trille kuler og rulle de i kokos.

Veldig enkelt – og veldig godt! 🙂

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde. Kokosmasse er kokosmel.

13330543_1699530450295559_1143855236_n 13329716_1699530446962226_1359380364_n13318450_1699517206963550_1134812175_n13336271_1699517213630216_89874774_n13348855_1699517210296883_1224241411_n

Foto: Elisabeth Holm

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader. Tips meg gjerne.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *