Verdens beste sjokoladekake

Verdens beste sjokoladekake 2

Denne kaken fikk jeg første gang i Frankrike for 25 år siden. Vi bestilte kaken, tok første bit, så på hverandre … og ble helt stille.

Dette var uten tvil den beste sjokoladekaken vi noen gang hadde smakt.

Nå har jeg endelig klart å gjenskape oppskriften. Denne kaken er virkelig den beste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt. Den er så myk og saftig at den smelter på tungen og sjokoladesmaken er god og rund samtidig som den smaker av masse deilig sjokolade. Den er enkel å lage også.

Du finner den i boken Franciskas fristende kaker, sammen med oppskriften på resten av de aller   beste kakene som jeg vet om.

Verdens beste sjokoladekake
6-8 personer

4 egg
75 g Muscavadosukker eller mørkt rørsukker (brunt sukker kan også brukes)
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
400 g god mørk sjokolade – jeg foretrekker Odense 55 %
50 g hvetemel
1 ts ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang
Litt melis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Eller 200 grader over og undervarme.

Smør en firkantet form som er ca. 20 x 20 cm eller en springform som er ca. 23 cm i diameter. Kle den med bakepapir.

Visp egg og sukker sammen for hånd. (Skal bare røres lett sammen. Ikke piskes til eggedosis.

Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.

Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 20–30 minutter. Sjekk ofte!

Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 20 minutter.

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen.

Dryss med melis.

Server gjerne lun med vanilje is eller nypisket krem og friske jordbær.

*Info til mine danske læsere – kremfløte er piskefløde

Verdens beste sjokoladekake 1Verdens beste sjokoladekake 3

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Mona Grindberg

    Hei. Hvor mye skal eggene og sukkeret piskes? Helt til eggedosis eller bare lett sammen? Digger bildene dine 🙂

    1. Hei Mona
      Takk for hyggelig hilsen 🙂
      De skal bare røres lett sammen.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  2. Lisbeth Gravdal

    Denne kaken var fantastisk god! Ordentlig konfektkake Både små og store her i familien elsket den. Det beste var at den var kjempe enkel å lage. Så tusen takk for oppskrift

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så hyggelig å høre Lisbeth. 🙂
      Ha en strålende helg!
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  3. Karoline

    Lagde dem idag! AMAZING! De ble saftige og kjempe gode, hele familien elsket den <3

    1. Så hyggelig å høre Karoline.
      Takk for tilbakemeldingen din.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  4. Veronica

    Går det an å lage denne en dag i forveien? Hvor bør kaken oppbevarest?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Veronica
      Ja, det går fint.
      Hvis du lager den dagen før ville jeg ha oppbevart den tildekket med plastfilm (etter den er kjølt ned) på kjøkkenbenken.
      Ellers kan du oppbevare den i kjøleskap. Men ta den da ut et par timer før, da den smaker best romtemperert.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂