Du har sikkert hørt om Mashed Potatoes, men har du hørt om «Smashed Potatoes»?

Smashed Potatoes_1

Som jeg skrev i går, så kastet jeg meg ut i å lage Smashed Potatoes.

Nei, da, det var ikke de som knuste ovnen vår, selv om det kan høres slikt ut. (Mer om det i gårsdagens innlegg.)

Smashed Potatoes, er utrolig godt, og det er helt klart ikke siste gang jeg lager det. Deilige gratinerte poteter med hvitløkssmør, urter og revet ost.

Jeg deler selvfølgelig gjerne oppskriften med deg.

Her får du den:

Smashed Potatoes

Til 4 personer

4 store eller 6-8 mellomstore poteter
100 g smør
1 fedd hvitløk
1 ss Provencekrydder eller lignende
Salt og pepper
Fersk persille
200 g revet ost Norvegia eller lignende

Kok potetene. Legg dem på en bakeplate og gi dem et lett bank med kjøttklubbe eller lignende.

OBS! Ikke gjør som jeg gjorde. Jeg tenkte at jeg måtte ta i litt og den første poteten ble knust utover hele kjøkkenbenken. :-)).

De skal se omtrent slik ut:

Smashed Potatoes_9

Smelt smøret, ha i presset hvitløk og krydder og hell et par spiseskjeer over hver potet.

Smashed Potatoes_10

Ha på revet ost, og gratiner i ovnen på 225 grader til osten er smeltet og har blitt gyllen. Det tar ca 10 minutter.

Smashed Potatoes_5Smashed Potatoes_8

Server varme rett fra ovnen med et dryss persille. Smaker godt til det meste som du ellers ville hatt poteter til. Vi hadde det til stekt laks med hjemmelaget Tzatziki.

Her er oppskriften på Tzatziki. Super enkel og veldig rask å lage:

Hjemmelaget Tzatziki

1 boks med lettrømme
1/2 revet agurk
1/2 fedd hvitløk
Salt og pepper

Riv agurken. Klem saften fra. Bland alt sammen og server.

Smashed Potatoes_2Smashed Potatoes_4

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *