Herlig Halloween idé!

Halloween 2

Disse Halloween-kakene må være noe av det søteste jeg kan tenke meg.

Akkurat passe søte og skumle til å gi bort til barn som kommer på Trick & Treat, og enkle og morsomme å lage.

Søte og småskumle Halloween cookies
ca. 18 stk

125 gram romtemperert smør
175 g peanøttsmør
75 g brunt sukker
125 g sukker
1 teskje vaniljesukker
1 stort egg
3 dl mel
1 teskje bakepulver
1 teskje salt
18 store sjokoladekuler (jeg fikk ikke tak i det, så jeg brukte Toffifee, som jeg dyppet i smeltet sjokolade i stedet)
36 spiselige øyne, kan blant annet kjøpes hos Panduro Hobby og i større matbutikker.
200 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 175 grader.

Sett frem to bakebrett med bakepapir.

Ha romtemperert smør og peanøttsmør i en rørebolle, miks til det er luftig. Ha i brunt sukker, sukker, vaniljesukker og egg og pisk et par minutter.

Bland mel, bakepulver og salt godt sammen. Ha melblandingen i skålen og bland godt på lav hastighet, til du får en passe deig.

Rull deigen ut til ca 18 kuler, trykk dem litt flate, lag hull med sjokoladekulen eller Toffifee’n. De beholder formen veldig godt, lag derfor den formen du ønsker de skal ha.

Stekes i 10 – 15 minutter til de er gylne.

Sett dem over på en rist til avkjøling. Hvis du har det skikkelig travelt, slik som jeg hadde det, er det bare å hive dem på en tallerken og rett i fryseren, da er det ferdig avkjølt på ca. 10 minutter. 🙂

Mens kakene steker smelter du sjokoladen. Jeg synes det enkleste er å smelte i mikroovnen på full styrke i 40 sekunder om gangen. Rør mellom hver gang.

Hvis du heller ikke fikk tak i store sjokoladekuler, dypper du Toffifee’ne i sjokolade. Det er enklest om du bruker en gaffel til å ha dem på og en skje til å helle sjokoladen over. Sett dem på en liten rist, slik at sjokoladen kan dryppe av. Etter et per sekunder kan du sette øynene på plass, hold dem litt til du kjenner at de sitter. La hodene tørke godt før du setter dem på kakene, ellers blir det bare kliss.

Ha resten av sjokoladen i et lite kremmerhus. Klipp et lite hull og tegn på benene til edderkoppene. Plasser de ferdige hodene på kroppene med en gang før sjokoladebeinene stivner.

Hvis du fikk tak i store sjokoladekuler limer du øynene på med litt sjokolade.

Den originale oppskriften på engelsk finner du her. Den er fra bloggen A Spicy Perspective.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *