Kjempegod snacks

popkorn_2

Har du lyst på lage noe som er skikkelig godt?

Da bør du prøve karamellisert popkorn. De blir deilig sprøe og har en perfekt kombinasjon av søtt og salt.

popkorn_4

Karamellisert popkorn
1 pose med popkorn ca 100 g
200 g smør
200 g brunt sukker
1 dl sirup
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 ts natron (strøket)

Popp popkornene i mikroovn eller kjele. Ha dem i en langpanne med bakepapir.

Ha smør, brunt sukker, sirup og frø fra vaniljestangen eller vaniljesukker i en mellomstor kasserolle og varm opp blandingen.

La den småkoke noen minutter til sukkeret har løst seg opp.

Ta kasserollen av platen og ha i natron. Blandingen vil da bruse opp.

Hell den varme karamellen over poppkornene.  Bland godt sammen.

Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter, bruk to gafler til å dra dem fra hverandre.

Godt som kveldskos, men er også flotte å bruke som kakepynt, mer om det i morgen. 🙂

popkorn_1popkorn_3

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *