Spennende måte å lage brød på

Brød i form


Det er gøy å lage brød på en ny måte! Dette brødet har jeg laget i en kakeform fra Nordic Ware, men du kan bruke hvilken form du ønsker.

Brødet er fint å servere hvis man får gjester og det passer også godt å ha med som en annerledes vertinnegave. Denne oppskriften gir ca 3 brød. Du trenger ikke ha alle i form. Du kan også velge å lage ett brød og forme resten til rundstykker. Godt blir det uansett. (Rundstykker stekes i ca 10 minutter ved 225 grader).

Brød i form

1 liter lettmelk
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
3 spiseskjeer honning eller sukker
1 1/2 teskje salt (strøket)
1300 g hvetemel, (bytt gjerne ut halvparten med grovt mel)
Smør til å smøre formen.

Smelt smøret i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en stor skål.

Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren og tilsett salt og sukker eller honning. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig, men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Gjør klar formen eller formene som du ønsker å bruke. Smør dem godt.

Når deigen er ferdig med å heve, elter du den sammen. Fyll formen slik at den er litt over halv full. Trill resten av deigen til rundstykker, sett dem på et bakebrett.

Etterheves i ca 30 minutter under et rent tørkehåndkle.

Stek brødet i ca 45 minutter ved 225 grader midt i ovnen. Eller til det er gyllent og høres hult ut når du banker på det. Ta det ut av formen og la det avkjøle på bakerist.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg, og stek dem i ovnen på 225 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte.

Brød i form 2

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *