Kjempegod oppskrift på kake med sitronkrem

Deilig frisk festkake 2

Frisk og syrlig kake, med deilig krønsj fra nøtter og sjokolade. Mmm, det blir ikke mye bedre enn det.

Det er Therese Knutsen, med bloggen av samme navn som står bak denne deilige kaken. Therese er en av mine gode bloggkollegaer i United Influencers og hun har en blogg som virkelig kan anbefales. Therese er nemlig ikke bare god på å bake kaker, hun er også utrolig god på interiør. Du finner bloggen hennes her.

Denne kaken fant hun på til sin svigermors 70 års dag, og mange har ønsket oppskriften, jeg har vært så heldig at jeg har fått lov til å dele den med dere. 🙂

Lemoncurden bør helst lages senest dagen før den skal brukes, og nøttebunnen kan godt lages flere dager i forveien og fryses. Da er det bare monteringen som gjenstår den dagen den skal serveres. Supert med alt som kan gjøres ferdig i god tid.

Festkake med lemoncurd

Nøttebunn
4 eggehviter
150 g melis*
100 g mandler grovhakkede
50 g valnøtter grovhakkede
50 g 70 % sjokolade grovhakket

Pynt
3 dl kremfløte*
Litt hakket mørk sjokolade og eller Daim.

Start med å lage lemoncurden:

Untitled-1

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallskål. Sett skålen over en kasserolle med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring til den blir tykk og kremet. Trekk kasserollen fra platen og rør inn meierismøret* i terninger.

Hell kremen på et rent glass (Rent glass settes i ovnen på 100 grader mens du lager kremen. Lokket kokes.)

Sett kremen i kjøleskapet når glasset har blitt helt avkjølt på kjøkkenbenken. Her kan glasset stå i flere uker.

Slik lager du nøttebunnen:

Sett ovnen på 180 grader. Stivpisk eggehvitene. Vend inn melis. Vend inn nøtter og sjokolade.

Hell røren i smurt kakeform (24cm) med bakepapir i bunnen, Stekes i ca. 45 minutter eller til den er sprø og gyllen.

Ved servering: Smør lemoncurd på toppen av nøttebunnen. Pisk 3 dl fløte til krem, og dekk toppen med den. Strø over hakket sjokolade og/eller Daim.

*Info til mine danske læsere. Melis er flormelis, meierismør er almindeligt smør og kremfløte er piskefløde.

Deilig frisk festkake

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Foto: Therese Knutsen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Fantastisk god kake.Citronsmøret gjorde virkelig susen..Laget citronsmøret i en liten kasserolle.Enkelt å lettvint.

    1. Så hyggelig å høre.
      Ha en fin dag videre.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  2. Hei! Tror du denne kaken kan lages klar med alt på (lemoncurd og krem) ca 10 timer før den skal serveres? Hvis den står kaldt såklart 🙂

    1. Hei Dora
      Da vil nok marengsen bli myk.
      Jeg hadde gjort alt klart på forhånd og lagt den sammen maks en time før servering. 🙂