Dette brødet kan virkelig anbefales!

Brytebrød_01

Dette brødet smaker utrolig godt, med deilig smak av ost, urter og bacon. Perfekt å servere til en god middag, en deilig suppe eller en god salat. Det er en stor oppskrift, men jeg liker å lage litt ekstra når jeg først holder på, da har man litt i fryseren, som enkelt kan taes frem når man har lyst.

Brytebrød_02

Brytebrød med urter, ost og bacon
Oppskriften gir tre brød

250 g bacon i tern
200 g smør
1 liter lettmelk
50 g gjær
2 teskjeer salt
2 spiseskjeer honning eller sukker
En stor håndfull hakkede ferske urter, for eksempel oregano, basilikum, persille eller lignende, eller 3 spiseskjeer provence krydder eller andre tørkede urter
250 g revet hvitost, for eksempel Norvegia eller lignende* bruk gjerne det du har av ost.
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Stek bacon i ovn eller i stekepanne. Jeg synes det er enklest i ovnen, da blir det mindre å gjøre rent og baconet blir sprøere. Bre det ut på en bakeplate med bakepapir og stek det ca 10 minutter ved 200 grader, midt i ovnen. Eller til det blir sprøstekt.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en bakebolle og tilsett gjær, salt, sukker og urter. Rør til gjæren er oppløst.

Tips: Du kan også tilsette et knust fedd med hvitløk hvis du vil ha hvitløksmak.

Ha i mel og elt godt til du får en god konsistens på deigen. Tilsett det meste av den revne osten, men sett litt til side til å ha på toppen av rundstykkene.

La deigen heve under lokk, eller med et rent tørkehåndkle over, et varmt sted i ca 40 minutter.

Kna deigen sammen. Del deigen i tre. trill mindre kuler av hver del og plasser dem på et bakebrett med bakepapir. Start i midten og fortsett til du får en fin rund form. Du kan også legge kulene i en rund paiform, da får du også en fin rund form. La deigen etterheve i 30-40 minutter under plastfilm.

Dryss med revet ost.

Stek alle tre brett med varmluft 200 grader i 10-15 minutter eller til brytebrødene er gylne. Hvis du ikke har varmluft stekes ett brett om gangen.

Brytebrød_03

De egner seg svært godt til å fryse.

De er ekstra gode lune. Server dem derfor gjerne rett fra ovnen. Eller lun dem litt i ovnen før servering.

*Info til mine danske læsere: *Norvegia ost tilsvarer Danbo ost.

Brytebrød_04

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Her kan du bestille Franciskas fristende kaker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *