Morellsyltetøy med mandler

moreller_20

Dette syltetøyet er utrolig godt sammen med brie eller camembert. Smaker også godt til vaniljeis, sammen med vaniljekesam etc.

Du kan lage det med akkurat de bærene du liker best, bringebær, jordbær, plommer, epler og lignende er også godt.

Morellsyltetøy med mandler

2 l moreller
½ dl vann
500–750 g sukker
400 g mandler i skiver
1 pose syltepulver

Ta ut steinene av morellene. Kok opp bærene med vannet. Start med svak varme slik at ikke bærene blir brent. Øk varmen og la bærene fosskoke et minutts tid. Tilsett syltepulveret og la det koke sammen med bærene et par minutter. Ta gryten av varmen og tilsett sukkeret. Rør om til alt sukker er oppløst. Ha syltetøyet lagvis med mandelflak, på rene, varme glass. Fyll opp helt til kanten og ha på lokk.

Sterilisering av glass i ovnen:

Sett rengjorte glass og lokk i stekeovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt.

Sterilisering av glass med kokende vann:

Du kan også sterilisere glassene ved å helle over kokende vann. Sørg for at underlaget de står på også blir overhelt med kokende vann, og la lokkene få samme behandling. Ha ev. lokkene i et dørslag, da er de enklere å håndtere. La de nyvaskede glassene tørke på et rent kjøkkenhåndkle.

Du kan også med fordel sterilisere redskapene du bruker (sleiver, skjeer og lignende). Da er du sikker på å få et godt resultat.

Denne oppskriften har vært vist i Vakre Hjem & Interiør.

moreller_9

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *