Deilige hjemmelagde bringebær kaker

Bringebær kaker_12

Disse kakene husker jeg fra jeg var liten. De var en stor favoritt når vi var innom bakeren på hjørnet.

Deilig sprø mørdeig med godt bringebærsyltetøy og glasur på toppen. Mmm… kjempegodt. På dansk kalles de hindbærsnitter, på norsk får det bli bringebær kaker.

Dette er ikke store flotte kaker, men helt enkle, gammeldagse og kjempegode kaker, som passer perfekt når du har lyst til å servere noe som er enkelt å lage, men samtidig skikkelig godt. Man kan lage dem med den smaken man liker best. Jeg synes bringebær og jordbær er ekstra godt.

Bringebær kaker_13

Jeg har fått muligheten for å teste ut det helt nye syltetøyet til Nora, «Nora kjølt», og siden disse kakene krever skikkelig godt syltetøy, tenkte jeg det måtte være helt perfekt.

Det som er spesielt med «Nora kjølt» er at det har 70 % bær og blir skånsomt varmebehandlet for å gi så god smak som mulig. Du finner det derfor ikke der du vanligvis finner syltetøy, men i kjøledisken sammen med pålegg og lignende som skal stå kaldt.

Resultatet er et syltetøy som smaker hjemmelaget og nyrørt. Det passer perfekt til vafler, i yoghurt, eller som en del av kaker. Det er også kjempegodt å blande noen skjeer med godt syltetøy i pisket krem til bløtkaken for eksempel.

Bringebær kaker_3

Men nå skal du få oppskriften.

Bringebær kaker_11

Da jeg var liten var det alltid fargerik strøssel som ble brukt til pynt, men nå når jeg er voksen synes jeg det er ekstra godt med hakkede pistasjnøtter. Bruk det du liker best.

Bringebær kaker / Hindbærsnitter
8 stk

Mørdeig
300 g hvetemel
100 g melis*
200 g smør, skjært i små firkanter
2 teskje vaniljesukker
1/2 teskje bakepulver
2 eggeplommer eller 1 egg
Ev. litt kaldt vann
Ca 250 g bringebær*- eller jordbærsyltetøy (eller hva du liker best av smak)

Glasur
200 g melis
1 ts vaniljesukker
Litt vann

Pynt
Litt strø til barna
Pistasjnøtter til de voksne

Bland mel og melis i en skål. Bland smøret sammen med melet til en smuldrete deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett egg og bland deigen raskt sammen. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halv time. (Deigen kan gjerne lages dagen før).

Bringebær kaker_1

Tips: Klem deigen litt flat, da er den mye enklere å kjevle etter du har tatt den ut av kjøleskapet.

Bringebær kaker_4

Tips: Rull ut deigen mellom to lag med plastfolie, da er den enklere å håndtere. 

Kjevle den til et stort rektangel, ca 5 mm tykt. Del rektangelet i to på langs.

Dra deigstykkene litt fra hverandre, og plasser dem på et bakebrett med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter ved 190 grader.

Ta dem ut når de virker gjennomstekte. Avkjøles og legges sammen med bringebærsyltetøy i midten. Skjær pene rektangler med en skarp kniv.

Bland melis, vaniljesukker og vann til glasuren. Pynt med glasur og strøssel eller hakkede pistasjnøtter.

Bør spises i løpet av et par dager. Kan oppbevares i kakeboks og egner seg til å bli fryst.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, bringebær er hindbær.

Bringebær kaker_8Bringebær kaker_10Nora kjølt

Du får Nora kjølt i tre ulike smaker: Bringebær, blåbær og jordbær.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Her kan du bestille Franciskas fristende kaker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *