Har du prøvd pisket smør? – Hvis ikke bør du prøve denne oppskriften

Pisket smør

Hvis du ikke har prøvd pisket smør, da har du noe skikkelig godt å se frem til.

Pisket smør blir utrolig luftig og velsmakende. Og det er svært enkelt å lage. Pisk det gjerne med krydderurter, for eksempel finhakket persille, basilikum eller lignende, da får du ekstra god smak. Du kan også tilsette litt finhakket hvitløk hvis du vil ha hvitløksmør.

Det er fint å servere til kuvertbrød til en god middag, til brunch, søndagsfrokosten etc. og smaker også godt på en nystekt biff, grillet fisk eller i bakt potet.

Brød_1

Pisket smør

400 g usaltet smør

Tilsett gjerne:
2-3 spiseskjeer krydderurter
1-2 ts limeskall (passer ekstra godt til reker, skalldyr etc.)
2 ss finhakket soltørkede tomater
1-2 ts knust hvitløk

La smøret få romtemperatur (ta det gjerne ut dagen før). Pisk det kraftig i en kjøkkenmaskin til det blir hvitt og luftig. Tilsett urter og ev hvitløk.

Tips: Hvis du vil gjøre det ekstra fint, kan du sprøyte det ut med en sprøytepose. Lag gjerne en liten porsjon til hver gjest, eller sprøyt ut flere topper sammen til en buffét.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Her kan du bestille Franciskas fristende kaker

1 kommentar

  1. Hei. Bakte brødet, men må bare si at jeg har smakt bedre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *