Fantastisk god sjokoladepai

Smakfull sjokoladepai

Vakre Hjem & Interiør har lenge vært et av favoritt-magasinene mine og Lise Mari med instagramprofilen @hverdagslykkelise har lenge vært en av instagramfavorittene mine. Det er derfor ikke rart at akkurat denne deilige kaken er valgt som ukens favorittoppskrift!

Wow! For en fantastisk kake! Den er jo bare helt uimotståelig! Knasende lys paibunn med mektig og godt sjokoladefyll, toppet med luftig krem! Det blir ikke mye bedre enn det!

Smakfull sjokoladepai
(1 pai – 12 porsjoner)

Paibunn
180 g hvetemel
½ teskje salt
125 g kaldt smør
2–4 spiseskjeer kaldt vann

Sjokoladefyll
1/2 dl lys sirup
150 g sukker
3 spiseskjeer bakekakao*
1/4 teskje havsalt
7 dl helmelk
200 g mørk kokesjokolade (maks 60% kakao)
1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 spiseskjeer maizena

Pynt
2 dl kremfløte*
Litt hakket sjokolade

Ha hvetemelet og saltet i en food processor. Del smøret i små terninger og ha i.
Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp.

Ha i halvparten av vannet og bland godt. For å få en paideig som ikke krymper når den stekes, gjelder det å arbeide minst mulig med den, bland derfor så lite som mulig etter av vannet er tilsatt. Ha i nok vann til at du greier å samle deigen til en klump. Pakk deigen inn i plastfolie, klem den flat og legg den i kjøleskapet minst 1 time.

Smør en paiform godt, og bruk gjerne bakepapir i bunnen, om du ønsker å løfte ut paien slik som jeg har gjort. Sett ovnen på 190 grader.

Kjevle paideigen forsiktig ut og lag høye kanter, for det er ganske mye fyll. Arbeid minst mulig med deigen. Prikk deigen godt med en gaffel, legg et bakepapir oppe på deigen og fyll på med tørre erter. Dette for at deigen ikke skal blåse seg opp. Stek bunnen midt i ovnen i 30 min. Ta så av bakepapiret med ertene og stek videre i ca. 15. min til. Avkjøl bunnen.

Mens bunnen avkjøles kan du lage sjokoladefyllet.

Ha sirup, sukker, kakaopulver og salt i en tykkbunnet kjele. Rør hele tiden, mens du smelter dette på middels varme. Når dette er smeltet sammen, rører du inn 5 dl melk litt etter litt, mens du hele tiden pisker. De siste 2 dl med melk rører du ut maizenaen i, før du også pisker den inn i blandingen. Nå skal blandingen tykne litt. Hakk opp kokesjokoladen, dra kjelen bort fra plata og rør inn vanilje og sjokolade i blandingen. Hell dette over i det avkjølte paiskallet og sett kaka i kjøleskapet over natta.

Før servering pisker du fløte som du har på toppen, og dryss over litt revet sjokolade til pynt.

Oppskrift, styling og foto: Lise Mari Stang-Jacobsen – @hverdagslykkelise.

Du finner flere gode oppskrifter i denne utgaven av bladet og på bloggen til Vakre Hjem & Interiør.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, bakekakao er kaka til at bage med, ikke Oboy eller lign.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Smakfull sjokoladepai 2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *