Verdens beste Focaccia

 Verdens beste foccacia 1

Man ser ofte oppskrifter der det står Verdens beste, men denne oppskriften på Focaccia er virkelig helt fantastisk god. Jeg har bakt den mange ganger og den blir like god hver gang! Kan absolutt anbefales!

Den egner seg også godt til å fryse, hvis det da blir noe igjen 😉

Jeg fant den på Stines Hverdag og jeg har fått hennes tillatelse til å gi den videre til dere.
Her får du oppskriften:

Verdens beste Foccacia

Deig
1 pakke hvetemel (1kg)
1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
1-3 strøkne spiseskjeer med honning eller sukker (alt etter hvor søt du liker den)
Salt
Litt chilipulver (Du kan for eksempel bruke 1/2 strøken teskje cayenne)
Vann (ca 9 dl)
2 håndfuller saftige, soltørkede tomater

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 teskje timian
1 teskje rosmarin
1 teskje basilikum
1 teskje oregano
(Du kan ev bruke 4 teskjeer ferdig provencekrydder i stedet)
Fingersalt, gjerne Maldon eller lignende

Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete) Finhakk tomatene og rør godt inn.

Heves 40 minutter under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Slå deigen ned og press ut all luft.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover.

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.

Hev 40 minutter til under tildekking. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Stekes på 200 grader i ca 30 minutter til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den. La brødet hvile litt før servering.

Verdens beste foccacia

Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med ost eller oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Foto: Franciska Munck-Johansen og Stines Hverdag

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Publisert i Mat

54 kommentarer

  1. Martine

    Hei.
    Kan man la deigen stå til heving over natten ?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Martine
      Ja, det bør gå fint, men da bør du bruke mindre gjær. For eksempel 15-20 g.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

    2. Lagde denne til dåp og folk elsket den! De sa det var den beste foccacian de noengang hadde spist 🤯 Det var veldig gøy 🤭 Nå skal jeg prøve å lage den glutenfri til min søster sin babyshower så håper den blir like god 🤞 Tusen takk for at du delte denne fantastiske oppskriften 😍

      1. Franciska

        Så koselig å høre☺️❤️

  2. Camilla

    Synes deigen ble veldig søt… ville brukt max en liten spiseskje honning.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det er bare å lage den versjonen du liker best. Det er litt forskjellig hvor søtt man ønsker det. Når det står spiseskje menes det strøken skje, altså ikke skje med topp. 🙂

  3. Denne er suuuper god, ja røra er bløt, men når man smører på olje på hendende får man røra ut av bollen og man får spredd den utover formen.

    1. Hyggelig å høre Anita. 🙂

  4. Men jeg vil slenge på at jeg brukte bare 8 dl vann, 2 måle ss med honning, og spelt mel. Og jeg er helt enig i at dette er verdens beste Focaccia.

    1. Hyggelig å høre 🙂

  5. Kan denne fryses ?

    1. Ja, den egner seg godt til frysing. 🙂
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  6. Inger Anne

    Kjempegodt brød Passer utrolig godt til kyllingsuppe

  7. Solfrid Eidsjø

    Passer denne focacciaen til gulrotsuppe?

    1. Ja, den passer veldig godt til gulrotsuppe. 🙂

  8. Inger Marie L. Larsen

    Skal du lage hull i focacciaen med fingertuppene, eller bare groper?

    1. Sonja Henriksen

      Jeg kaller det hull, men de går ikke gjennom – så da er det gjerne groper. Lager mange over hele deigen, og syns det er best ift at den trekker inn olje over hele. Lykke til!

      1. Franciska Munck-Johansen

        Helt enig. Ikke hull igjennom, bare groper.

  9. Britt Jørgensen

    Denne foccaciaen er helt fantastisk. Jeg fant den også på Stines hverdag, og har bakt den utallige ganger. Dette er det eneste jeg gjør annerledes: Pensler bakepapiret i bunnen med olivenolje og strør flaksalt oppå før jeg har over deigen.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hyggelig å høre. Helt sikkert godt det også.

  10. Solveig

    Hei.
    Steker du den på varmluft El over og undervarme

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Solveig

      Jeg bruker varmluft, men du kan gjerne bruke over- og undervarme

  11. Line Eriksen

    Jeg må bare få sagt det.
    Denne har jeg nå laget minst 100 ganger. Har bestandig litt nerver for hva folk vil synes om maten jeg serverer. Så det er alltid så godt å kunne by på en sikker vinner.
    I dag skal jeg ha grillfest. Og allerede har flere av gjestene ønsket at jeg lager denne.
    Så igjen. Tusen hjertelig takk for flott oppskrift. Og forøvrig så linker jeg bloggen din svært godt. ❤

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så utrolig hyggelig å høre Line! Veldig koselig at du tok deg tid til å gi meg denne koselige tilbakemeldingen. Ha en fortsatt fin helg.

      Beste hilsen Franciska

  12. Randi E

    Har laga denne mange ganger og den er kjempegod . Lurer på om ein kan lage den med glutenfritt mjøl? Og i tilfelle kva glutenfritt mjøl er best?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hyggelig å høre. Jeg har hørt at semper lys skal være bra. Men har ikke testet og selv.

  13. Heisann…
    Med langpanne mener du da 40*35 (ca), eller 33*23 cm?
    Begge de formene går under navnet «langpanne»

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Iris
      Den største, som fyller hele ovnen.

  14. Hilde Jørgensen

    Kan man bruke hvitløkskrydder istedenfor fersk hvitløk? Evt hvor mye da?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, det går fint. Bruk 2-3 strøkne teskjeer😊

  15. Denne oppskriften er den eneste jeg kommer tilbake til gang på gang på gang. Alle elsker denne og den blir like god selvom jeg ikke følger oppskriften til punkt og prikke. Tusen takk og anbefales på det varmeste 🙂

    1. Franciska Munck-Johansen

      Bare hyggelig. Så koselig å høre☺️🌾

  16. Denne er en sikker vinner, og så lett å lage at til og med mannen har fått til og i tillegg fått skryt🙃 Får mange henvendelser om å lage til tilstelninger og om jeg kan dele oppskrift🥰 Denne er bare såååå saftig og god!

    1. Franciska

      Så koselig å høre Malin! Tusen takk for tilbakemeldingen din. 🙂

  17. Denne foccaciaen er helt fantastisk god. Har laget den et par ganger og får så mye skryt for den. Tusen takk for en fantastisk oppskrift

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så koselig å høre Helen! Tusen takk for tilbakemeldingen din. 🙂

  18. Går det an å lage foccaciaen dagen før? Eller er det best samme dag?

    1. Franciska

      Det passer fint å lage den dagen før og varme før servering. Det pleier jeg å gjøre selv også. Det blir veldig bra. 🙂

      1. Anette

        Hei! Tenker å lage denne 16.mai og varme den opp 17.mai. Hvordan varmes den best opp? Og hvordan oppbevarer keg den over natten, holder det i en pose? Takk på forhånd:)

      2. Franciska Munck-Johansen

        Del den opp slik at du får plass i to eller tre brødposer, og oppbevar den på kjøkkenbenken til dagen etter. Varmes ved cirka 100 ° i et kvarters tid.

        Vennlig hilsen Franciska😊

  19. Dette er virkelig den beste foccacian! Lager den til hver spesiell anledning! Takk for en super oppskrift 🥰

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så koselig å høre☺️❤️

  20. Mona Karlsen

    Nydelig focaccia !! Skal den stekes nederst i ovnen ?

    1. Franciska

      Tusen takk. Jeg steker den midt i ovnen.😊❤️

  21. Jeg prøver for første gang i dag. Har kommet midt i prosessen nå, men i min deig er det ikke mulig å lage groper i forkant av 2.heving fordi den er for bløt…Spent….

    1. Hei Eva
      Det er nok bare fordi du har hatt i litt lite mel. Tilsett litt mer mel neste gang. Da går det fint.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  22. På videoer ser jeg de heller over olje også lager hull, også heves den. Har jeg forstått det riktig at i denne oppskriften lages hullene først, så etterleve også olje helt til slutt?

    1. Hei Camilla
      Det stemmer.
      Vennlig hilsen Franciska😊

  23. Hei. Det står i oppskriften at det skal være salt i deigen. Men ikke mengde? 🙂

    1. Det skal bare være salt opp på den ferdige focacciaen. Ikke i deigen.😊🪴

  24. «Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete) Finhakk tomatene og rør godt inn.»

    Men da skal likevel chilipulver i deigen, og ikke oppå slik som saltet? 😊 og hva vil litt si?

    1. franciskasvakreverden

      Det stemmer. Det kommer litt an på hvilken type chillipulver du bruker. Du kan for eksempel bruke 1/2 strøken teskje cayenne. 🙂

  25. Merk hva Kristin skrev for 2 med siden: Og, du svarte at det ikke skal være salt i deigen, så da bør vel oppskriften rettes opp?

    Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete) Finhakk tomatene og rør godt inn.

    1. Franciska

      Fint at du så det, det er nå rettet opp. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *