I dag avslører jeg hva hemmeligheten min er!

Kakekrigen_06

Det har kommet mange gode gjett på hva jeg skal gjøre på Kakekrigen, men ingen har klart å gjette riktig.

Denne gangen skal jeg heldigvis ikke være deltaker. (Les her hvorfor jeg er glad for det).

Jeg ble ringt opp av Kakekrigen for noen uker siden, og de spurte om jeg hadde lyst til å lage tips for dem.

I hvert program har de hatt tips fra dommerne. I de nye programmene skal de ha tips fra Monica og bloggvennene hennes. Vi er fire bloggere som er valgt ut til å være med, og det er Trond og Ed, som også er vinnere av Kakekrigen i tillegg til Anne Brith, som mange nok kjenner fra bloggen hennes Villa Perlesukker. Manuela Kjeilen med Passion for Baking, skulle også ha vært med, men hun var dessverre så uheldig å klemme fingrene i en bildør, og det endte med at jeg måtte vise tips i stedet for henne i tillegg til mine egne. God bedring Manuela!

Jeg skal være med i tre av programmene, og jeg gleder meg til å dele masse gode tips med dere.

Opptakene har vi gjort denne uken på et helt fantastisk sted. Jeg viste en liten smakebit på Facebook, og jeg har tatt mange fine bilder som dere skal få se litt senere.

I dag skal dere få bli med bak kulissene.

Kakekrigen_01

Den første jeg møtte da jeg kom på sett var Helga. Helga er et arbeidsjern uten like, hun sørger sammen med resten av den fine gjengen fra Kakekrigen for at alt av utstyr, ingredienser og diverse er klar. Her holder hun på med smørkrem til en av kakene. Det var hyggelig å se henne igjen fra Kakekrigen, der jeg antakelig ga henne litt grå hår i hodet da jeg ba om masse rare ingredienser og blant annet fire kilo bringebær til bryllupskaken i finalen. Ha, ha, ha. Jeg måtte jo le litt da hun ringte meg og spurte om jeg kanskje hadde skrevet feil antall. Men det er så fort gjort at noen av bærene ikke er myke og ikke kan brukes, jeg hadde derfor helgardert meg. Da finaledagen kom og vi skulle se over bærene fikk vi dessverre begge to oss litt av en overraskelse. Hjelp nesten alle bærene hadde blitt myke! Det var midt på sommeren og vi hadde innspilling på en mandag, bærene hadde derfor stått der fra fredag morgen og var ubrukelige. De måtte derfor i all hast ut og kjøpe nye og jeg fikk beskjed om at jeg i verste fall måtte bruke andre typer bær. Heldigvis ordnet det seg og alt ble som det skulle. Men det er sjelden at alt går som det skal, særlig under opptak.

Kakekrigen_02

Her er fotografen i full gang med å forevige noen av kakene vi pyntet. Jeg husker da jeg skulle lage sjokoladesommerfugler for første gang. Det var et mareritt. De ble fulle av hvite flekker og fordi det var så varmt på kjøkkenet så klappet de raskt sammen. Hjelp! Heldigvis oppdaget jeg noen triks som gjorde at det nå alltid lykkes. De deler jeg på Kakekrigen.

Kakekrigen_03

Her er en noen av de ferdige kakene.

Kakekrigen_07

Her er Anne Brith bak kamera. Hun skal være med på annet spennende tv fremover, hun måtte derfor filme selv i tillegg. Jeg har dessverre ikke lov til å si hva.

De hadde dekt flott langbord i hagen og her hadde vi kakeselskap senere. Det ble en veldig morsom seanse, da det var uten lyd på tv, men det skulle være god stemning. Vi kunne derfor si hva vi ville til hverandre og det var en del artige gloser som gikk over bordet der. Det var også så varmt at vi plutselig oppdaget at den ene kaken hadde smeltet og det rant sjokolade fra den ene siden. Ja, ja, hva gjør man, vi fikk bare snu den og sørge for at kameraene holdt seg på den siden.

Kakekrigen_08

Her er vi klar til baking. Fra venstre: Undertegnede, Monica, Ed og Anne Brith.

I dag er jeg på dette helt fantastiske stedet! Jeg får ikke lov å si hvor det er, men jeg har fått lov til å vise dere stedet! Jeg lover å lage et blogginnlegg med masse fine bilder. ❤️

Posted by Franciskas Vakre Verden on Wednesday, June 8, 2016

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *