
3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
150 g eller 2,5 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm.
Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.
Tilsett gjerne revet marsipan litt om gangen. Rør godt slik at marsipanen blir jevnt fordelt i røren. Ha røren i formen. Stekes ved 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter. Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.
Avkjøl kaken med et tørkehåndkle* over slik at den beholder fuktigheten. Brownien kan lages dagen før.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Visp er piskeris.

17. mai spyd
Du får ca 30 spyd (som på bildet)
1 porsjon brownie (se oppskrift over)
3 pakker jordbær
1 stor pakke marshmallows
2 store pakker blåbær
Små grillspyd
Lag spyd med blåbær, jordbær, marshmallows og browniebiter. Legg dem gjerne i en stor plastbeholder, slik at ikke marshmallowene blir tørre.


Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂