Reisetips til Milano!

Milano_26

Milano er en helt fantastisk by, som virkelig kan anbefales! Jeg kom hjem derfra for et par dager siden, og deler selvfølgelig gjerne de beste reisetipsene mine med deg.

Jeg var der under den store designuken, som er årets største interiørevent i Europa. Hvis du er interessert i interiør kan jeg absolutt anbefale et besøk da. I 2017 er Milan Design Week fra 10. – 16. april.

Milano_06

Milano har flere ulike områder. Jeg vil anbefale disse:

Milano_02

Duomo-området:

Duomo området er sentrum i Milano. Her finner du Il Duomo som er den største og mest komplekse gotiske bygningen i Italia og hjertet av Milano. Det tok mer enn 600 år å bygge den, den er 157 meter brei, dekker mer en 11 700 m2, og den er virkelig et helt fantastisk byggverk! Foran Duomoen er det en stor flott plass som er et naturlig samlingspunkt med små kaféeer og butikker rundt.

Milano_03

Vegg i vegg med Duomoen ligger også Milanos og Italias mest kjente shoppingsenter La Galaria. Det er også Verdens eldste shoppingsenter, som ble åpnet i 1867, og det er uten tvil et av Verdens vakreste, med sitt imponerende buede glasstak som overdekker området.

Milano_24

Fra Duomoen går også flere hyggelige små brosteinsbelagte gater.

Skjermbilde 2016-04-22 kl. 18.51.26

Navigli

Dette er kunstnerkvarteret med koselige kanaler, smale sjarmerende gater, små torg og koselige små italienske restauranter. Her er det koselig å bare rusle rundt, gå innom noen av de små hyggelige butikkene og setter deg ned på en kafé når du har lyst på en cappuccino eller bare noe godt å spise. Det er også et fint sted å dra til på kvelden. Veldig hyggelig å sitte langs vannet å spise middag.

Brera

Brera er perfekt på kvelden. Her er det masse gode restauranter og et bra natteliv. Her ligger utestedene tett i tett og det er mye å finne på. Kan anbefale 11 Clubroom som et bra utested. Brera er også et stort interiørområde med masse interiørbutikker. Et perfekt sted å være både under Design-uken, men også ellers.

Milano_01

Stazione Centrale

Sentralstasjonen i Milano er litt av et syn. Vi bodde på Hotel Glam, som ligger med utsikt til stasjonen, et veldig bra utgangspunkt.

Milano er kjent som Italias store design og mote-metropol og her finner du alt av shopping. Gaten Monte Napoleone ligger midt i Milanos motedistrikt og her finner du det beste av det beste når det gjelder fashion. I gaten rett ved siden av Via Manzoni finner du blant annet det enorme Armani-varehuset.

Personlig er jeg ikke så opptatt av dyre designklær, men Milano er heldigvis mer enn bare merkevarer. Gaten «Corso Buenes Aires» er den største shoppinggaten i byen og her finner du mange forskjellige butikker, med klær til en langt lavere pris. Her er det mulighet for å gjøre mange gode shoppingkupp.

Milano_07

Det er også mange flotte store parker. Den største og flotteste er Parco Sempione, men det er mange andre fine mindre parker også.

Milano_27Milano_23Milano_04

I Milano er det mye å velge imellom og du får masse deilig mat fra rimelig pasta på et lite Trattoria til flotte Michelin-middager. En skikkelig god pizza og ekte italiensk er et must for meg.

Skjermbilde 2016-04-22 kl. 18.49.56

Hvis du har lyst til å oppleve noe helt spesielt kan jeg anbefale middag ombord på en trikk, da får du både sett byen og spist en helt spesiell middag. Se mer her.

Milano_20

Det er masse liv i hele Milano, både i gatene og i bakgårdene. Her fra en Bakgård i Brera-distriktet.

Salone del Mobile som designuken heter, er ikke bare en interiørmesse, det er mer enn 1000 ulike interiør-events som er fordelt over hele byen. Det betyr at byen summer av liv og det alltid er noe spennende å se. Vi var på flere ulike events. Her er noen av bildene jeg tok:

Milano_21Milano_19Milano_13Milano_12Milano_14Milano_11Milano_10Milano_17Milano_22Milano_15Milano_16Milano_08Milano_25Milano_05

Du finner masse mer informasjon om Milano her.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *