
I går var vi en tur i Oslo, hvor vi ruslet litt rundt på Grünerløkka. Vi var også innom Granit, som er en av favoritt interiørbutikkene mine. Vegg i vegg ligger Crêperie de Mari, som lager kjempegode pannekaker. Vegar spiste Crêpe med kylling og pesto og jeg spiste Crêpe med ost, skinke og avokado, utrolig godt!
På hjemmesiden deres deler de oppskriften de bruker, og du kan også se video av hvordan du lager dem. Se mer her. Hvis ikke du bor i nærheten av Grünerløkka, kan du derfor enkelt lage pannekakene hjemme.
Da jeg var liten og vokste opp i Danmark var det helt vanlig at vi fikk pannekaker med mat til middag, gjerne hvis vi skulle lage noe litt ekstra godt. Det var uten tvil favorittmaten min og jeg lager det ofte til middag selv.
Her er min versjon inspirert av Crêperie de Mari:
Crêpe med kylling og pesto
Til fire personer
4 egg
4 ss sukker
litt salt
6 dl melk
220 gram hvetemel eller bokhvetemel (glutenfritt)
2 ss smeltet smør
400 g stekt kylling
God pesto, lag gjerne selv eller bruk en god ferdigpesto
Mozzarella ost eller Norvegia
2 pakker mini tomater
Ruccola
Salt og pepper
Ha eggene i en rørebolle. Tilsett salt og sukker og visp sammen for hånd.
Tilsett melken og visp godt. Tilsett melet litt om gangen mens du visper.
Bruk gjerne en stavmikser for å få røren helt glatt, eller sil røren.
La røren stå i kjøleskapet i en halv times tid.
Tilsett smeltet smør i røren før steking.
Bruk en ganske varm stekepanne. Ha i litt smør og ha akkurat så mye røre du trenger for å dekke pannen. Fordel røren raskt. Franske pannekaker skal være helt tynne.
Stekes et par minutter på hver side.
Fyll pannekakene med kylling, ost og pesto. Ha dem gjerne litt i ovnen for å smelte osten og topp med tomater, ruccola og salt og pepper.
Serveres varme.

Crêpe med ost, skinke og avokado
Til fire personer
4 egg
4 ss sukker
litt salt
6 dl melk
220 gram hvetemel eller bokhvetemel (glutenfritt)
2 ss smeltet smør
200 g god skinke
Mozzarella ost eller Norvegia
2 pakker mini tomater
2 modne avokadoer
Ruccola
Balsamico
Salt og pepper
Ha eggene i en rørebolle. Tilsett salt og sukker og visp sammen for hånd.
Tilsett melken og visp godt. Tilsett melet litt om gangen mens du visper.
Bruk gjerne en stavmikser for å få røren helt glatt, eller sil røren.
La røren stå i kjøleskapet i en halv times tid.
Tilsett smeltet smør i røren før steking.
Bruk en ganske varm stekepanne. Ha i litt smør og ha akkurat så mye røre du trenger for å dekke pannen. Fordel røren raskt. Franske pannekaker skal være helt tynne.
Stekes et par minutter på hver side.
Fyll pannekakene med ost. Ha dem gjerne litt i ovnen for å smelte osten. Topp med tomater, skinke, avokado og ruccola. Ha på litt god tykk Balsamico, salt og pepper.
Serveres varme.
Foto: Franciska Munck-Johansen