5 tips til smart oppbevaring!

Smart oppbevaring 2
Noe av det beste vi har gjort er å lage en stor daybed med plass til hele familien, i tillegg til masse god oppbevaring under!
I dag deler jeg hvordan den er laget, samt de beste tipsene mine til smarte oppbevaringsløsninger:
Her ser dere før- og etterbilder.
Se mer her:

Da vi flyttet inn i huset vårt, var det veldig dårlig med oppbevaringsløsninger. Ingen innvendige boder, ingen faste skap og ingen loft, vi måtte derfor være litt kreative.

Noe av det beste vi gjorde var å få laget en stor daybed i stua, med plass til hele familien i tillegg til masse oppbevaring under. Her har vi blant annet all julepynten vår, og det er en av favorittplassene våre i huset.

Slik så stua ut før vi overtok huset:

fyrveien 17


Og slik ble den etter:

Smart oppbevaring 1


(Jeg begynner å bli litt lei de hvite veggene, neste prosjekt blir derfor å male veggene, må bare finne ut i hvilken farge først.) 😉

smart oppbevaring 6


Daybeden er enkelt laget med lekter, som er skrudd sammen som base, etter det er den kledd med mdf-plater. Lektene er skrudd fast i veggen, det gjør at den står helt fast og er veldig solid.

smart oppbevaring 5smart oppbevaring 4


Det er i tillegg laget tre løse plater som enkelt kan løftes bort for å komme til. Over er det lagt en skum madrass, som er skjært til, slik at den passer i formen.

Masse puter, et stort teppe og saueskinn står for kosen.

Vi har også laget mange andre oppbevaringsløsninger, her får du mine 5 beste tips:

Smart oppbevaring 7


Vi valgte å bruke et soverom som gang, det gjorde gangen mange ganger større og vi fikk plass til alle klær ett sted. Skapene er fra IKEA. Med vaskerommet vegg i vegg er det veldig enkelt når klær skal ryddes tilbake etter de har blitt vasket. Vi har laget samme daybed løsningen her også. Det har gitt oss mye ekstra oppbevaringsplass. Det er også en god idé å utnytte plassen over skapene til store kurver. Her har vi ting vi ikke bruker så ofte som soveposer, weekendbagger, piknikkurv etc. Midt på gulvet har vi laget en liten øy, ved hjelp av to store kommoder fra Skeidar.

Smart oppbevaring8


Vi har utnyttet plassen under trappen med en stor reol, (som for øvrig var litt av et kupp, det var en gang i tiden butikkinnredning hos Kid Interiør og jeg fikk den for bare 300 kroner.). Det er praktisk å ha kurver og kasser i åpne hyller, da får man plass til mye mer og det er enkelt å holde orden. Her har vi sykkelhjelmer, påskepynt og gamle interiørblader.

Smart oppbevaring11


Et godt tips er også å vælge oppbevaring som er fin i seg selv. Denne vakre kurven i skinn har jeg kjøpt på Home & Cottage og den er både praktisk oppbevaring til alle papirrullene mine på hjemmekontoret, samtidig som den ser fin ut i seg selv.

Smart oppbevaring9


På rommet til Celina har vi fått bygget inn en rimelig seng fra IKEA. Det har blitt et veldig koselig og trygt sted å sove, samtidig som hun har fått et ekstra skap bak perlegardinet. Det er også godt med oppbevaring i skuffene under.

Smart oppbevaring10


Hun ønsket seg lenge en høy seng, som hun kunne bruke på dagen. Her bygget vi selv en veldig enkel konstruksjon som ligner på den i daybeden. Under er det masse oppbevaringsplass og det har blitt et koselig sted å leke  på dagtid, samtidig som det er en praktisk ekstraseng.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *