Slik får du store forandringer bare med maling!

Pure & Original maling


Jeg elsker maling! Jeg elsker det at man bare med et strøk eller to kan forandre et helt rom eller en hel gjenstand!

Kalkmaling er favorittmalingen min, og har vært det i mange år. Jeg har nå sagt ja til å være ambassadør for Pure & Original, rett og slett fordi det er skikkelig god maling, og i dag har jeg lyst til å dele noen av de beste tipsene mine til å få det fint med maling.

Kalkmaling_01


Mal en vegg med struktur
Det tar noen timer og vips har du helt nytt rom, på bildet over har vi malt en vegg i stua vår. Den er malt i fargen Fresco Potato Skin. Fresco er kalkmaling med struktur, den er veldig enkel å male med, man maler bare litt på kryss og tvers, da kommer effekten helt av seg selv. Vi trengte bare å male ett strøk.

Kalkmaling_03


Gamle lysestaker blir nye 
Her har jeg malt lysestaker i messing med hvit kalkmaling. Det må jo ikke være kalkmaling, men jeg liker den helt matte overflaten kalkmaling gir. Jeg er skikkelig lat når jeg maler og har verken pusset eller grunnet. De holder fortsatt fint og det er flere år siden jeg malte dem. Men hvis du har en veldig glatt overflate kan det være en fordel å pusse lett over med et fint sandpapir. Her er det brukt fargen White, Pure & Original Classico.

Kalkmaling_02


Nytt liv til brettet
Jeg synes det er gøy å eksperimentere litt. Her har jeg tatt et nytt brett som hadde en farge jeg ikke likte og gitt det et strøk med Fresco River Silt. etter det tørket skrev jeg en tekst med litt overdreven løkkeskrift med vanlig tynn sprittusj.

Kalkmaling_04


Møbler og mindre gjenstander
Kalkmaling kan brukes til det meste. Krakker, småbord, lysestaker etc. Bare prøv deg frem. Det er enkelt å male over hvis du får lyst på en annen farge. Her er det brukt Pure & Original Classico kalkmaling. Malingen sitter på absolutt alt, uten grunning. Kalken i malingen gir et autentisk utseende og en flott matt overflate som kan minne om fløyel.

Pure & Original 09


Stoletrekk
Det er svært kostbart å trekke om en stol. Men man kan utrolig nok også male stoletrekk med Pure & Original kalkmaling, selv om det egner seg best til stoler som mest skal brukes til pynt. Her har jeg malt rett på trekket uten grunning og jeg har brukt samme farge på hele stolen. Det var utrolig enkelt og jeg fikk akkurat den effekten jeg var ute etter. Jeg malte et strøk med Sealer over, slik at ikke malingen skulle smitte av hvis man kom bort i stolen eller satte seg i den. Vi har i tillegg til daglig et reinsdyrskinn liggende på settet og bruker stolen mest til pynt. Fargen som er brukt her er River Silt. Pure & Original Classico egner seg best til å male møbler, da den har en utrolig bra heft.

Pure & Original 10


Mal flisene på badet
Og som flere av dere har fått med dere, så har vi også malt to bad og et vaskerom med kalkmaling fra Pure & Original. Det er nå mer enn fem år siden og det holder like bra. Her får dere en nøye beskrivelse av hvordan vi gjorde det.

Klikk her for mer inspirasjon! Og spør meg gjerne hvis du har noen spørsmål om bruk av kalkmaling. 🙂

Du kan bli VIP medlem hos Pure & Original ved å klikke her. Det er gratis og da får du alle nyhetene først, du får også spennende tilbud og konkurranser.

13 kommentarer

 1. Monica Hordnes

  Hei!
  Skal begynne på litt småprosjekter med kalkmaling og lurer på hvordan jeg kan beregne mengde maling? Har blant annet et vitrineskap som skal males, hvor mye ca går det på et slikt? Maler man ett strøk? To?

  1. Hei Monica
   Godt nyttår!
   Beklager sent svar på grunn av juleferie. 🙂
   Som regel holder det med ett strøk. Men det kommer litt an på grunnlaget og hvor stor forskjell det er i fargen du skal bruke og det du skal male. Hvis det er stor forskjell vil du trenge flere strøk. Hvis du for eksempel har et sort vitrineskap og skal male det hvitt vil du trenge mer enn ett strøk.
   Hør gjerne der du kjøper malingen.
   Lykke til.
   Beste hilsen
   Franciska 🙂

 2. Hei jeg lurer på å male kjøkkeninnredningen min med kalkmaling. Vet du om det blir fint å bruke rulle istedet for pensel på kryss og tvers?og er det lurt å bruke forsegler? Blir jo en del vask? hilsen Tove

  1. Franciska Munck-Johansen

   Hei Tove
   Jeg mener det fineste blir å bruke pensel. 🙂
   Jeg ville også ha brukt sealer.
   Vennlig hilsen
   Franciska 🙂

 3. I have checked your site and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google, but
  there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for;
  SSundee advices unlimited content for your blog

 4. Kenneth Olsen

  Hei
  Jeg skal lage meg en TV-stue i kjelleren og tenkte å beholde betongveggene, og da tenkte jeg å gå for «betonglooken» når jeg skal male. Ser at du har skrevet om to av fargene jeg har vurdert; Potato Skin og River Silt. Har du lyst til å si et par ord om hvordan du vil beskrive forskjellene på de to fargene? Jeg ser for meg at River Silt er litt varmere. Men har den fortsatt «betonglooken»? Er og usikker på om det blir mest betongaktig med Fresco eller Marrakech varianten?

  På forhånd takk
  Mvh Kenneth Olsen

 5. Hei. Jeg har så veldig lyst å male en bokhylle i petrol og eggehvit farge, men vil malingen sitte mon tro. Det er mye aktivitet i den hylla, bøker frem og tilbake. Hyllen er i blankt kirsebær tre.

 6. Unni Ulvik Fjæran

  Ser ut som et eventyr alt blir jo som nyttspennende og jobbe med tror jeg

  1. Franciska Munck-Johansen

   Gøy med maling

 7. Heines Vibeke

  Hei. Når du malte stoltrekket, malte du uten å vanne ut kalkmalingen? Mvh V Heines

  1. Franciska Munck-Johansen

   Ja, malte bare rett på stoffet uten å tynne ut

 8. Er det nødvendig å male med grunnmaling, heftgrunn, før maling med kalkmaling?

  1. Det kommer helt an på hva du skal male. Skal du male et bad vil jeg anbefale at du bruker heftgrunn. Hvis det bare er småting, trenger du det ikke.😊

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *