De beste reisetipsene til Gøteborg

Göteborg är en öppen och nära storstad. Här finns det mesta du kan förvänta dig av en metropol – men inom gångavstånd. Allt du söker finns mitt i city och du kan ta dig överallt till fots. Från Centralstationen, till hotellet, vidare till arenorna, shoppingen, restaurangerna och nattlivet. Gothenburg is an open and accessible city. It offers everything you would expect of a cosmopolitan city – within walking distance. All you need is right in the city and you can get everywhere on foot – from the Central Station to your hotel, to the arenas, shopping, restaurants and nightlife.

Foto: Stendahls/Mediabank Göteborg & Co

Vi er akkurat kommet hjem fra en kjempehyggelig tur til Gøteborg! Utrolig deilig med litt kjærestetid!

Vegar og jeg drar til Gøteborg minst et par ganger i året, og har gjort det i mer enn 15 år, i dag tenkte jeg derfor jeg ville dele de beste reisetipsene mine med dere!

Gøteborg 1


Det begynte for 15 år siden, da vi kjørte forbi Gøteborg på vei til Danmark. Vi fikk et plutselig innfall og tok av ved Gøteborg og overnattet en natt før vi kjørte videre. Vi var nyforelsket og hadde kanskje på oss de rosa brillene, men der og da ble det en av favorittbyene våre.

Med bare litt over tre timer i bil fra Oslo til Gøteborg er det et kjempegodt alternativ til andre storbyer. Skal man fly går jo ofte det meste av dagen bort til reising.

Her er de beste tipsene mine:

I Linnéstaden finns det gott om restauranger, barer och en mycket trevlig, avslappnad, stämning. En favorit bland många är Hagabions café och Bar Kino. Restaurangen och baren delar lokaler med Folkets Bio och på sommaren har de en omtyckt uteservering där Göteborgs musik- och kulturpublik samlas under bar himmel. In the district known as Linnestaden you'll find a lot of nice bars and restaurants. Hagabions Café and Bar Kino is a favourite among the locals and in the summer the vegetarian restaurant attracts loads of people to their open-air serving area.

Foto: Beatrice Törnros/Mediabank Göteborg & Co

  • Besøk Haga, som er gamlebyen i Gøteborg. Her er det masse små koselige kaféer og butikker.
Scandic%20Rubinen%2c%20roof%20top%20bar%2c%20outdoor%2c%20view%20Ullevi
  • Ta en drink på takterrassen til Scandic Rubinen. Koselig sted med flott oversikt over byen.
  • Spis verdens beste Crêpes på Crêperiet Linné (et bittelite sted, bare med takeaway, som er kjent for å ha helt fantastiske pannekaker med både matpannekaker og dessertpannekaker) anbefalt av flere gourmetkokker. Vel verdt et besøk.
Gøteborg_02
  • Besøk Dorsia bare for å oppleve stemningen. Det er som å tre inn i et eventyr fra Tusen og en natt.
Det finns gott om centralt belägna parker och grönområden i Göteborg. Botaniska trädgården bjuder på färgprakt året om. There are many parks and green lungs in central Gothenburg. The Botanical garden is a beautiful place to visit year round.


Foto: Superstudio D&D AB/Mediabank Göteborg & Co

  • Det finnes mange parker i Gøteborg. Koselig å kjøpe med seg litt god mat og ha en liten piknik. Botaniska Trädgården eller Den botaniske hagen (bildet over) er også verdt et besøk.
12418985_1202222953124537_103093928172757419_o
  • Spis god mat! Det er utrolig mange gode spisesteder i Gøteborg! En av favorittene våre er Le Pain Francais, som ligger på Avenyen. Vi var der senest på fredagen og her er det utrolig kul innredning, kjempegod mat og bra stemning. Men det finnes utrolig mye å velge mellom når det gjelder spisesteder. Klikk herfor å få flere gode tips.
Skjermbilde 2016-02-29 kl. 15.58.22


Foto: Superstudio D&D AB/Mediabank Göteborg & Co

  • Sett dere på en av byens mange kaféer og bare se livet gå forbi, mens du får litt godt å spise og drikke.
12698503_929625187072811_8349950912775226372_o
  • Ta en tur til Gunnebo slott og hager. Du finner det rett sør for Gøteborg og det er et helt fantastisk sted å besøke, særlig på sommeren. Mange flotte hager, bakeri, restaurant, butikk og mye mer.

Hvis du skal ha med barna til Gøteborg er det også masse å gjøre. Klikk her.

Scandic%20Rubinen%2c%20KS%2c%20king%20superior%2c%20new%20roomScandic%20Rubinen%2c%20reception%2c%20lobbyscandic%20rubinen%2c%20rooftopbar%2c%20outside


Denne gangen bodde vi på Scandic Rubinen. Det var første, men ikke siste gang vi bodde her. De har pusset opp og har fått det kjempefint. Se bildene over.

1 kommentar

  1. Gode tips som jeg noterer meg bak øret til neste Gøteborgtur! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *