Hva skjedde egentlig etter jeg vant Kakekrigen?

Skjermbilde-2015-02-13-kl.-15.18.58


For ganske akkurat et år siden, sto jeg i disse timene veldig nervøs og ventet på at Fridtjof skulle lese opp hvem som ble vinneren av Kakekrigen.

Etter mange slitsomme, men også spennende dager fulle av baking og tv-opptak, var vi nå kommet frem til den store finalen. På bare to timer skulle jeg klare å lage en bryllupskake på hele tre etasjer!! Det er jo egentlig galskap, og jeg skjønner nesten ikke hvordan vi klarte det, men utrolig nok klarte vi alle tre å få ferdig kakene våre. Jeg må innrømme at jeg ler litt når jeg ser tilbake. Jeg synes jo kaken min ble fin, men er det mulig å bruke så mange blomster!!

I tankene mine skulle det bare være en liten fin kant med blomster rundt, lett og delikat, men blomstene jeg fikk var alt for store, og da jeg begynte å pynte så jeg at jeg trengte mange flere blomster enn jeg først hadde tenkt for å dekke den «geniale» pølsen med marsipan, som jeg brukte i stedet for oasis. Jeg syntes jo det var supersmart, for tanken på å få oasis i kaken var ikke noe særlig, men du verden så mange blomster!

Heldigvis er det jo smaken som teller mest, og den var heldigvis uslåelig. Det var mye som kunne gå galt med selve kaken også, men her gikk alt heldigvis etter planen. Jeg følte derfor jeg hadde en veldig god sjanse for å vinne, men må innrømme at jeg ble utrolig glad da det var navnet mitt som ble ropt opp!

Men hva har egentlig skjedd etter Kakekrigen? Blir man kjendis over natten?

Nei, det gjør man heldigvis ikke. 🙂

Det gikk hele åtte måneder fra jeg vant, til det ble vist på tv, det var derfor nesten uvirkelig å gå rundt og vite at jeg faktisk hadde vunnet, men ikke kunne si det til noen. De aller aller nærmeste fikk selvfølgelig vite det, men til de aller fleste måtte jeg holde helt munn. Det var utrolig vanskelig, for jeg er skikkelig dårlig til å lyve!

Da dagen endelig kom hvor alle visste hvordan det gikk var det derfor en stor lettelse. Gratulasjonene strømmet inn i i hundrevis og det var utrolig hyggelig å endelig kunne slippe hemmeligheten.

Under optagelsene hadde vi det utrolig hyggelig og alle var veldig hjelpsomme mot hverandre. Etterpå holdt vi kontakten og jeg hjalp også flere av finalistene videre med blogg og gode råd. Men da vinneren ble offentliggjort startet den virkelige Kakekrigen. Jeg må innrømme at jeg ble svært skuffet over å oppleve at en av de andre deltakerne snakket dårlig om meg og andre deltakere, flere steder på sosiale medier. Det startet dessverre en mindre Kakekrig på nett, og netttrollene kom ut fra hullene sine.

Slikt er jo veldig synd, for det var ingen grunn til at det skulle bli slikt, men gjort er gjort.

Jeg lærte utrolig mye av å være med i Kakekrigen! Både av de utrolig dyktige dommerne, men aller mest i tiden før og etter hvor jeg bakte, bakte og bakte!

Jeg fikk en bestilling på 6 kakeartikler med ti kaker i hver fra Vakre Hjem & Interiør, samtidig som et tysk forlag spurte om jeg ville gi ut en kakebok. Jeg sa ja til begge og på tre måneder bakte jeg mer enn 70 kaker som jeg også tok bilder av. Gjett om naboene våre var glade for oss da, barna løp i shuttletrafikk mellom husene med kaker. 🙂

Vi hadde en helt fantastisk tur til Paris, med kakekurs og gourmetvandring, selv om hetebølgen nesten tok knekken på oss (les mer om det her.) Det ble selvfølgelig en del intervjuer og andre hyggelige henvendelser også, og jeg blir ofte kjent igjen når jeg er ute, men høydepunktet var uten tvil da Cappelen Damm sa ja til å gi ut den første kakeboken min. Det blir en bok med det beste av det beste av kaker, her vil dere få alle de beste kakene mine samlet på ett sted. Jeg gleder meg utrolig mye til den kommer på sensommeren/høsten.

Hvis du lurer på hvilken kake jeg selv ble mest fornøyd med på Kakekrigen, så er det denne!

Denne kaken bakte jeg aller første dag, da vi skulle bake en kake som en hyllest til forbildet vårt. Jeg har laget kaken til moren min, som er et av mine største forbilder. Det er virkelig en helt fantastisk god kake (og den ga meg også det gule lederforkleet). Sjokoladekaken er så god at den helt fint kan spises alene eller bare med litt friske bær eller is til (da er den best lun eller rett fra ovnen), men hvis du vil lage hele, får du oppskriften her:

fotob_490

Verdens beste sjokoladekake med mascarponekrem og bær

Sjokoladekake

4 egg
75 g mørkt Muscavadosukker eller rørsukker
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte
300 g god mørk sjokolade helst 55 %
100 g lys kokesjokolade
50 g hvetemel
1 teskje ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang

Mascarponekrem med smak av appelsin og lime
150 g Mascarpone
300 g Philadelphia kremost naturell
130 g melis (flormelis på dansk)
1 vaniljestang
Skall fra 2 lime (ca. 1 1/2 litt presset teskje)
Skall av 1 appelsin (ca. 1 1/2 litt presset teskje)
Saft fra 1 lime

Pynt
500 g bringebær
500 g blåbær
200 g rips
Melisdryss på toppen

Sjokolade-sommerfugler
100 g mørk non temp sjokolade (kan kjøpes flere steder på nett, den gjør at sjokoladefigurene blir blanke og fine uten flekker)
Sprøytepose
Sjablong
Plastlomme

Forvarm ovnen til 190 grader.

Gjør klar en rund paiform ca 25 cm i diameter. Smør formen lett, slik at bakepapiret sitter godt. Klipp av kantene rundt. og smør formen lett.

Visp egg og sukker sammen for hånd.
Ta frøene ut av vaniljestangen.
Ha smør, vanilje og kremfløte i en kjele.
Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.
Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst.
Tilsett eggeblandingen og mel.

Ha røren i en rund smurt paiform.
Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter. Sett klokken på 10 minutter og sjekk ofte!
Kaken skal ikke være helt stekt.
Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Den stivner når den blir avkjølt.

Ta kaken ut av ovnen. Hvelv den over på kakefatet den skal stå på. La den bli avkjølt.

Mascarponekrem:
Vask appelsin og lime. Tørk dem godt med papir.
Riv skallet. Pass på å bare få med det grønne og orange, ikke det hvite!
Ta ut frøene av vaniljestangen. Rør sammen skall, saft, melis og frø fra vaniljestang.
Ha mascarpone og Philadelphia i en bolle. Rør helt forsiktig med en liten visp for hånd. Stopp når alt er blandet fint sammen!

Ha mascarponekremen over den avkjølte kaken og pynt med bærene. Det skal være mye bær.

Sikt til slutt litt melis over kaken.

Pynt med sjokolade-sommerfugler.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn 30 sekunder om gangen, rør mellom hver gang.
Ha den smeltede sjokoladen i sprøytepose
Klipp et lite hull
Tegn opp sommerfugler i ønsket størrelse på et ark. Brett det og legg det i midten av et blad som er slått opp på midten. Klipp opp en plastlomme og legg den over tegningen med sommerfuglene.
Sprøyt sjokoladen på plastlommen etter mønsteret på tegningen.
Sett til avkjøling på kjøkkenbenken.

Kakekrigen


Foto: Christine Heim/Kakekrigen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *