Dette er grunnen til at jeg ikke har vært syk på tre år!

Jeg har ikke vært syk siden jeg begynte å gjøre dette, og det er snart tre år siden! (Bank i bordet).

Det startet med at jeg stadig så artikler om hvor godt det var for kroppen å drikke sitronvann. Jeg tenkte at det kunne jo være verdt å prøve, og det er virkelig noe av det beste jeg har gjort.

Jeg blir ofte spurt hvordan, jeg som lager så mange kaker kan se ut som jeg gjør. Det er vel ingen hemmelighet at jeg er glad i kaker, både å lage dem og spise dem, men jeg har dessverre ikke en kropp som gjør at jeg kan spise alt, jeg må også være forsiktig. Og jo mer, jo eldre jeg blir. Siden jeg begynte med sitronvann har det blitt veldig mye enklere.

Det høres nesten ut som en dårlig reklame, men det er jo bare sitronvann og jeg er ikke sponset av verken sitroner eller noe annet 😉

Sitronvann skal være godt for flere ting:

 • Bedre immunforsvar
 • Det er bra for huden
 • Bedre energi
 • Bedre fordøyelse
 • Høyere forbrenning
 • Det renser kroppen
 • Kroppen får bedre PH-verdi
 • Hjelper mot en rekke sykdommer
 • Renser leveren
 • Gjør at man blir mindre oppblåst
 • Gir frisk pust
 • Hjelper mot kvalme
 • Gjør at du blir mindre sulten, etc.

Jeg merker selv at det hjelper på flere ting. Jeg har fått bedre hud, utrolig god fordøyelse, jeg har fått bedre energi, det er mye enklere å holde vekta, og det føles rett og slett bra for kroppen. Jeg pleier å være syk i hvert fall 2-3 ganger årlig med diverse forkjølelser, magesyke og influensa, men nå har jeg vært frisk tre år på rad. Dette trikset kan derfor ikke deles nok.

Man kan lage sitronvann enten varmt eller kaldt. Jeg liker det ekstra godt kaldt.

Noen mener det holder med noen dråper sitron i et glass vann, mens andre mener en halv til en hel sitron om dagen er passe. Jeg bruker en halv sitron daglig.

Det blir jo veldig surt å skulle drikke ren sitronsaft, også selv om det er blandet ut i vann, men jeg har funnet en god løsning!

Jeg holder meg unna kunstige søtemidler, og det blir jo ikke akkurat sunnere av at man tilsetter sukker heller. Men Stevia er helt perfekt! Det gir en kjempegod smak, null kalorier og så er det et godt og sunt alternativ!

Det er en ting som er viktig å tenke på hvis du drikker sitronvann jevnlig og det er å passe på tennene. Sitronvann er jo syrlig og bør derfor drikkes riktig for at det ikke skal gå utover tennene. Det er best å drikke sitronvannet kaldt, da utskilles det mindre syre. Det er også en fordel å drikke det med sugerør, da kommer det i mindre kontakt med tennene, bland sitronsaften i et stort glass vann, da får du mindre konsentrasjon av syre, og aller viktigst, ikke puss tennene før en time etter du har drukket noe syrlig. 🙂

Her får du oppskriften min:

Sitronvann med Vaniljestevia

Nok til 2 store glass

 • 1/2 sitron
 • 30 dråper Vaniljestevia (Kan blant annet kjøpes på Helsekosten, en flaske holder lenge)
 • Vann

Jeg presser den halve sitronen og har saften i to glass. 15 dråper i hvert glass, isbiter og fyll opp med vann.

Det smaker virkelig utrolig godt! Kan nesten ikke tro at det i tillegg er sunt!

Jeg gir det også til barna som elsker det! Mye sunnere enn saft og brus.

Håper dere kan ha glede av tipset! Del gjerne! 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *