Kjempegod og enkel kake til Valentines Day

Valentines kake


Det er snart Valentines Day, og hva er vel bedre enn å overraske den, eller de du er glad i med en ekstra god kake?

Denne kaken er veldig enkel å lage, den kan gjøres ferdig i god tid før servering og den smaker utrolig godt! Myk, seig og smelter på tunga!

Laget i en hjerteform passer den ekstra godt som Valentines kake, men den kan selvfølgelig også lages i vanlig form.

Verdens beste brownies med is

3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
150 g eller 2,5 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Rør sammen egg og sukker. Bland i det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en smurt form.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. (Steketiden varierer etter størrelsen på formen). Bruk gjerne varmluft.

Hele hemmeligheten med en god brownie er steketiden. Følg derfor godt med kaken etter 15 minutters steketid og ta den ut med en gang deigen ikke lenger er flytende inne i kaken. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

Server med kuler av is, sjokoladesaus og skivede mandler.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *