10 tips til Valentines Day!

Konfekt


På søndag 14. februar er det Valentines Day!

Personlig er jeg ikke så veldig glad i dyre gaver på merkedager. Jeg vil for eksempel mye heller ha en koselig lapp en helt vanlig onsdag, enn en stor dyr bukett blomster av ren plikt på bryllupsdagen.

Men jeg synes likevel det kan være en hyggelig anledning til å gjøre noe koselig for de man er glad i. Det trenger jo ikke koste noe særlig heller! Jeg har derfor samlet litt gode tips til ideer man kan gjøre som nettopp ikke koster allverden.

Tipsene er fra boken min «Kjærlighet» som ble gitt ut på Orion Forlag for mange år siden. (Den er ikke lenger i salg, men tipsene kan jeg jo fortsatt dele 😉

Lag hjertelys i snøen. Overrask kjæresten din en mørk vinterdag med å sette ut lys i hjerteform. Lag gjerne en liten grop i snøen slik at lysene ikke blåser ut, eller ha lysene i små telys-glass, slik at det er skjermet for vinden.

Overrask med små morsomme lapper. Legg en lapp i lommeboken hans og skriv: «Du er det mest verdifulle jeg vet om!». Legg en lapp i nøkkelskapet og skriv: «Du har nøkkelen til hjertet mitt!». Legg en lapp under dynen hans før han kommer i seng og skriv: «Det var så ensomt her uten dag!» finn gjerne selv på setninger som passer spesielt til dere.

Finn den perfekte sangen. Det finnes utrolig mange nydelige sanger. Finn en sang som beskriver akkurat det du føler for din elskede. Skriv ut teksten på et fint ark og gi ham det i gave.

Overrask med en romantisk vinterpiknik for to hvis dere har peis. Legg en madrass med et pledd og masse puter på gulvet foran peisen. Server noe godt å spise og drikke og skap en kveld dere sent vil glemme.

Ta jobben som han gruer seg til. Det er en herlig overraskelse å oppdage at du slipper å gjøre noe som du har gått og gruet deg til lenge. Det kan være å rydde i boden, pusse vinduer, måke snø, pante alle flaskene og fjerne gamle aviser, vaske bilen, få opp den lisen som har ligget og ventet siden sist dere pusset opp, eller hva du måtte finne på.

Fyll et ark, eller et fint kort med alle grunnene til at du elsker ham. Begynn for eksempel med å skrive: «Dette er bare noen av grunnene til at jeg elsker deg.» Skriv så ned så mange gode grunner som du får plass til.

Ta en telefon, bare for å si: «Jeg er glad i deg!» Som regel ringer vi hverandre når vi har en beskjed å gi eller noe å spørre om. Gled din kjære ved å ringe ham bare for å si «Jeg er glad i deg».

Send et kjærlighetsbrev i posten. Nesten ingen sender personlige brev lenger, men det gjør det nettopp mer verdifullt.

Finn en dag hvor du vet at din kjære har god tid på jobbe og allier deg med en av kollegene hans. Få kollegaen til å sette opp et møte med deg til et bestemt klokkeslett uten å røpe at det er du som dukker opp. Møt opp og overrask med lunsj på et koselig sted i nærheten.

Lag kjærlighetskonfekt. Se oppskriften under.

Hvis du har lyst til å lese om den gang jeg fikk en veldig overraskende gave på bryllupsdagen, som er den fineste gaven jeg noen gang har fått, men som heller ikke hadde kostet noe, kan du klikke her.

Konfekt


Kjærlighetskonfekt

Denne konfekten er super enkel å lage, og den smaker kjempegodt! Du trenger bare to ingredienser!

1 pakke marsipan (bruk god kvalitet, gjerne odense) ca 400 gram
2 plater mørk eller lys sjokolade til sammen ca. 300 gram

Trykk marsipanen flat, til den er ca 1 cm. Press ut små hjerter med en utstikker, eller form hjerter med fingrene.

Gjør klar en plate dekket med bakepapir.

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad eller i mikrobølgeovnen. 30 sekunder på full styrke, rør litt og så nye 30 sekunder på full styrke til sjokoladen er smeltet.

Ha et hjerte på en gaffel. Dypp i den smeltede sjokoladen. La sjokoladen renne av og plasser hjertene på brettet med bakepapir.

La dem stå i romtemperatur til sjokoladen har stivnet.

Ha gjerne hjertene i en fin eske eller på et lite glass.

De holder seg i mange uker. Oppbevares i romtemperatur, ikke for varmt.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *