Sunn sjokoladekake med to ingredienser!

fotob_1432

Siste uke delte jeg oppskriften på sunn hjemmelaget Nugatti (eller Nutella), og flere har spurt etter oppskriften jeg hadde med sunn nugattikake med bare to ingredienser.

Det høres jo nesten for godt ut til å være sant! Tenk at man faktisk kan lage en kake med bare to ingredienser! Det går utrolig nok veldig bra, og ikke bare det, den smaker også kjempegodt!

fotob_1429


Du kan helt fint lage oppskriften med vanlig Nugatti, men hvis du ønsker en sunnere kake kan du lage den med sunn Nugatti. Du får oppskriften på det her.

Nugatti kake med bare to ingredienser

4 egg
250 g Nugatti eller Nutella, gjerne hjemmelaget

Sett ovnen på 180 grader.

Gjør klar en rund form (ca 15 cm i diameter) Den kan også lages i en større form, da blir den bare litt lavere.

Ha bakepapir i bunnen og rundt sidene. La bakepapiret stikke ca. 10 cm over kanten. Det er enklest å feste bakepapiret hvis du smører sidene på formen først.

Ha alle fire egg i en elektrisk rørebolle og start med å piske et par minutter på lav styrke, så fem minutter på middels styrke, til eggemassen har fordoblet seg.

Smelt Nugattien i mikroovnen eller i en kasserolle. Den skal ikke være veldig varm, bare nok til at den blir mer flytende i konsistensen.

Ha Nugattien i en større bolle, tilsett en tredjedel av eggemassen og bland godt. (Her trenger du ikke være så forsiktig, bare bland i vei). Tilsett en tredjedel til og bland forsiktig, og tilsett resten som vendes helt forsiktig inn. Grunden til at du skal vende det forsiktig inn, er for å beholde mest mulig luft.

Ha massen i formen og stek den midt i ovnen i 25 – 30 minutter, eller til kaken ikke lenger virker flytende når du kjenner etter med et par fingre på toppen. Pass på å ikke steke den for lenge, den skal være myk i midten.

fotob_1430fotob_1431


Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *