Sunn Nugatti som du enkelt lager selv

Hjemmelaget sunn Nugatti 1


Det er flere som har spurt etter oppskriften på sunn hjemmelaget Nugatti. Det er en av favorittene våre herhjemme, barna (og vi) elsker den og jeg synes det er fint å vite at de får i seg noe som er godt for dem, ikke bare masse sukker og palmeolje. Det er fortsatt en del kalorier i den, men den er uten tvil et godt alternativ til vanlig Nugatti og den passer godt for deg som sverger til lavkarbo. Den er faktisk så sunn at det går an å ha den med på matpakken også. Det synes barna er veldig greit.

I vanlig Nugatti er det bare 9 % hasselnøtter, mer enn 64 % sukker, ofte dårlig olje og kunstige tilsetningsstoffer!

I denne Nugattien er det mer enn 50 % hasselnøtter, honning i stedet for hvitt sukker, sunn olje med Omega 3 og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

Sunn hjemmelaget Nugatti
Oppskriften er nok til et stort glass

200 g hasselnøttkjerner
3 ss honning (jeg foretrekker Akaciehonning som er flytende, men bruk den du liker best) Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 ss bakekakao (strøkne)
2 ts vaniljesukker
1 dl matfløte
1 – 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje som har et høyt innhold av Omega 3)
1 knivspiss Maldonsalt (kan erstattes av vanlig salt)

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.

Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at den er helt tørr, at det ikke er fuktig ellers kan det skille seg.)

Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.

Kan oppbevares i kjøleskap i et par uker. Den beholder en myk og kremet konsistens, selv om den står kaldt.

Hjemmelaget Sunn-Nugatti-21
Foto: Franciska Munck-Johansen
Publisert i Mat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *