8 effektive tips til å få det mer ryddig!

Mine beste ryddetips


Jeg er ikke så veldig glad i å rydde, men jeg er likevel veldig glad i å ha det ryddig. Det tror jeg er grunnen til at jeg har samlet meg så mange triks til å gjøre det enklere. Og dem deler jeg selvfølgelig gjerne med dere. 🙂

Her får dere de beste ryddetipsene mine:

  • Alle ting skal ha et hjem. – Det er antakelig den beste regelen vi har. Når alle ting har et hjem er det raskt å rydde på plass.
  • Ha mindre ting. Jo flere ting vi har, jo mer er det å rydde. Jeg liker derfor å ha nok, men ikke for mye. Jeg går av og til igjennom skuffer og skap og selger eller gir bort det vi ikke lenger bruker.
  • Få unna bunkene. Det er fort gjort å lage seg bunker på kjøkkenbenken, i gangen, på soverommet etc. Lag et godt system, slik at du får ryddet unna ting med en gang. Det kan være en fast skuff til nøkler og post i stedet for å legge dem på benken i gangen eller en egen skuff til det som hoper seg opp på kjøkkenet. (Et skilt med nei til reklame på postkassen sparer deg for 45 kilo ekstra post i året).
  • Fjern ting som roter og gir deg liten plass. Vi trenger ikke ta vare på alt, av og til kan det være godt å gi slipp på noe også.
  • Ha gode vaner. Vi har for eksempel som vane å legge klærne til vask, eller på plass når vi skifter klær, i stedet for å legge dem på en stol på soverommet, det gjør at det alltid er ryddig. Vi rer også sengen med en gang vi står opp. (Ikke med sengeteppe og puter, det er jo bare slitsomt, men legger dyner og puter pent.)
  • Gjør det med en gang. Dette er også en skikkelig god regel. Vi legger på plass ting med en gang vi kommer hjem, i stedet for å la det stå i gangen. Vi har også lært barna at når de er ferdige med et prosjekt rydder vi det før vi begynner på et nytt. Det gjør det mye mer overskuelig.
  • Kjøp bare det du virkelig har bruk for. Det er lett å bli fristet, men mye ender opp i skuffer og skap. Hvis du er i tvil, så vent!
  • Ta med ting som skal ryddes når du likevel går fra ett rom, eller en etasje til en annen. Da blir det fort ryddig.

Vi har en liten lek vi leker med barna. Vi setter klokka på et kvarter og så rydder vi alt vi klarer på den tiden. Det er utrolig så mye vi klarer å få unna når alle tar i et tak. Kan anbefales. Det er også et godt tips hvis du har et rom, kott eller lignende som har vokset deg over hodet. Sett klokken på et kvarter og rydd alt du klarer på det kvarteret, gjenta dagen etter, neste uke eller lignende. Man får gjort mye mer enn man tror.

Har du noen gode ryddetips?

Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *