Skikkelig gode og enkle grove rundstykker

Rundstykker_01


Det er deilig med litt grove og hjemmebakte rundstykker. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage, (ingen elting, ingen etterheving og ingen utrulling), og du får kjempegode og saftige rundstykker som holder seg lenge.

De er perfekte å lage til helgen! Da har du gode ferske nystekte rundstykker til frokosten og resten kan brukes til matpakker.

Rundstykker_05


Skikkelig gode og enkle grove rundstykker
20 stk

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
Ca 1200 gram mel og kjerner. Her har jeg brukt ca. 500 g hvetemel, 200 g rugmel, 200 g sammalt hvete og litt havregryn, men bruk det du har. Hvis du har litt müsliblanding eller andre kjerner er det også godt.
Pynt 50 g solsikkekjerner

Bland sammen lunkent vann, gjær, salt, sukker og smeltet smør eller olje.

Tilsett havregrynn og evt kjerner eller müsliblanding. Ha i mel litt etter litt. Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig, omtrent som på bildet her. Du trenger ikke kna med hendene eller elte i maskin.

Rundstykker_02


Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene, og bruk en pizzaskjærer til å dele opp deigen i ønsket størrelse,

Rundstykker_03


Ha på solsikkekjerner og sett langpannen rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i 10-15 minutter midt i ovnen på varmluft eller over- og undervarme.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Rundstykker_08Rundstykker_10


Foto: Franciska Munck-Johansen

Publisert i Mat

4 kommentarer

  1. Hei! Søkte på gode, grove rundstykker og kom over dine. De er kjempegode og veldig enkle å lage
    Takk for at du delte oppskriften God helg!
    Hilsen Eva

    1. Så hyggelig å høre Eva. 🙂 Ha en kjempefin helg! Beste hilsen Franciska 🙂

  2. Gjertrud Solttun

    Veldig gode rundstykker! I dag lager eg dei for andre gong Tusen takk for oppskrift

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så hyggelig å høre Gjertrud. 🙂
      Jeg lager dem selv i dag også 🙂 Veldig greit med så enkle oppskrifter. Ha en fortsatt fin søndag.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *