Super god bursdagskake

Bursdagskake


Jeg skulle egentlig ha vært født på julaften, men en omtenksom jordmor gjorde at jeg kan feire bursdagen min i dag.

Og hva er vel en bedre måte å feire på, enn ved å dele oppskriften på en av mine absolutte favorittbursdagskaker med dere?

Det er kjempegode mandel-fragilité-bunner lagt sammen med med søt og frisk bringebær- og limekrem, pyntet med friske roser. Kjempegodt!

Nå skal jeg ta fri resten av dagen og ha en rolig feiring med familien min. 🙂

Festkake med bringebær og limekrem

Kakebunner:
200 g reven marsipan
1 dl melk
6 eggehviter
200 g sukker
100 g hakkede mandler

Bringebær- og limekrem:
4 dl kremfløte
50 g melis
400 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
Saft og fintrevet skall av 1 lime
400 g bringebær

Roser til pynt

Sett ovnen på 125 °C.

Start med å lage kakebunnene. Pisk reven marsipan og melk sammen. Ta en ny bolle og pisk eggehvitene stive. (Du skal kunne snu bollen på hodet uten at eggehvitene sklir ut.) Tilsett sukker og pisk til massen blir som til marengs. Tilsett marsipanmassen og rør forsiktig, slik at du beholder mest mulig luft. Tilsett til slutt de hakkede mandlene.

Tegn opp 4 sirkler på 4 ark med bakepapir. Bruk en passe stor tallerken som mal. Snu papiret slik at du får den siden opp som det ikke er tegnet på. Fordel massen på sirklene og sett bakeplatene i ovnen. Stekes 45–60 minutter ved 125 °C, eller til bunnene er sprøe og tørre.

Lag kremen mens bunnene står i ovnen. Start med å piske kremfløten til krem. Rør kremosten med melis og bland med kremen. Tilsett vanilje og saft og skall av limen. Skjær bringebærene i mindre biter og bland dem forsiktig inn i kremen. Legg kakebunnene sammen med kremen rett før servering (ellers blir bunnene bløte). Pynt med roser. (Jeg vasker de ytterste rosebladene og pakker stilkene i litt plastfilm eller marsipan for at de ikke skal avgi saft til kaken.)

Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *