Brente mandler

brentemandler


Det er enkelt å lage brente mandler og de smaker ikke bare utrolig godt, de er også fine å gi bort i gave på et fint glass eller i cellofan. Her får dere oppskriften som jeg synes gir verdens beste brente mandler.

Verdens beste brente mandler

250 g mandler
150 g sukker
1/2 dl vann
1 liten ts kanel (kan utelates, men jeg synes det er med på å gi mandlene det lille ekstra)

Ha alle ingrediensene i en stekepanne og sett på full varme. Rør godt mens vannet koker og sakte fordamper. Etter en stund vil sukkeret begynne å boble og sukkermassen blir seig og etter hvert litt tørr. Følg godt med og rør godt hele tiden, slik at mandlene ikke brenner seg for mye. Så snart sukkeret begynner å bli brunt og karamellisert, er det på tide å helle de brente mandlene over på bakepapir.

La blandingen avkjøle. Skjæres eller knekkes i mindre biter.

En liten advarsel: Brente mandler blir svært varme, vær derfor forsiktig slik at du ikke brenner deg.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *