Kjempegod julekonfekt!

Oreotrøfler


Jeg er så smått i gang med juleforberedelsene. Vi fikk frem det meste av julepynten i helgen, de fleste av julegavene er kjøpt og nå prøver jeg å få gjort mest mulig jobb unna, slik at jeg kan få litt kortere dager og mer tid med barna her i desember. Hva med dere, har dere begynt å pynte enda, eller venter dere litt til?

Hvis du har lyst til å lage kjempegod julekonfekt, kan jeg virkelig anbefale disse! De er veldig enkle å lage, smaker helt nydelig og er fine å gi bort i gave også!

Himmelsk gode Oreotrøfler
Ca. 30 stk

2 pakker oreokjeks ca. 300 g
100 g philadelphiaost naturell
250 g hvit sjokolade

Bruk gjerne nontemp sjokolade hvis du får tak i det, kan kjøpes blant annet hos traktøren eller Cacas, da får du et ekstra fint resultat, ellers kan du bruke vanlig hvit kokesjokolade.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. (Kan også knuses ved å bruke en kakerull – ha da kjeksen i en lukket brødpose først, for å unngå søl.)

Hold av en halv kopp med kjekssmuler til pynt. Tilsett philadelphiaost litt om gangen, bruk gjerne blenderen til det også. Fortsett til du har en god blanding som kan trilles til kuler.

Sett blandingen i fryseren et kvarters tid, og lag små kuler av blandingen, ca. 2½ centimeter i diameter.

Sett kulene tilbake i fryseren et kvarter. Smelt sjokoladen i mikroovn (et halvt minutt om gangen på full effekt) eller i vannbad.

Legg en kule på en gaffel og dypp den i den smeltede sjokoladen.

Sett kulen til tørk på en plate med bakepapir.

Dryss litt kjekssmuler over før sjokoladen stivner.

Holder seg lenge i kjøleskapet. Minst like lenge som holdbarheten på Philadelphiaosten.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *