Nå kan jeg endelig avsløre hemmeligheten min!

Nå kan jeg endelig avsløre hemmeligheten min


Hurra!! Jeg er bare så utrolig glad!
Jeg har akkurat skrevet under på kontrakten og kan nesten ikke vente! Dette blir bare så bra!

Dere hadde mange gode forslag til hva hemmeligheten min kunne være!

Gravid?

Nei, jeg er ikke gravid, selv om vi sikkert brukte mer enn 1000 timer på å bli det i sin tid. Vi endte nemlig opp med prøverør ;-) Jeg har skrevet mer om det her.

Butikk?

Spa?

Nytt tv-program?

En helt spesiell kakeoppskrift?

Tv-serie?

Bakeri?

Ingen av delene! 🙂

Jeg har akkurat skrevet kontrakt med…

Cappelen Damm – Norges største forlag!

Og til neste høst blir det…

KAKEBOK!!

Jeg har i årevis drømt om å lage en kakebok som inneholder de allerbeste oppskriftene på kaker!

En virkelig god kake for meg, skal både smake helt fantastisk, den skal se flott ut og den skal være enkel å lage. Dette blir derfor en bok med kaker som er enkle å lage med gode ferske ingredienser som alle får tak i, og med utstyr de fleste har på kjøkkenet. Men samtidig kaker som ser vakre ut, som du vil glede deg til å servere, og kaker som, ikke minst, vil gi deg en skikkelig smaksopplevelse! I denne boken samler jeg alle de beste kakene mine på et sted.

Her er en liten smakebit fra boken:

Franciskas Crepekake


Crêpekake med bringebær og limekrem
Til 10–12 personer

Dette er virkelig en drøm av en kake. 16 lag med verdens beste pannekaker, biter av ferske bringebær og silkemyk limekrem. Dette er godt!

Pannekakene
125 g smør
6 mellomstore egg
6,5 dl helmelk
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
500 g hvetemel
smør til steking

Limekrem
375 g mykt smør
540 g melis
3 ts vaniljesukker
375 g Philadelphia naturell
3 ts limeskall (ca. 3 lime)
6 ss limesaft

Pynt
300 g bringebær
ev. roseblader og litt melis til pynt

Jeg har i årevis jaktet på den beste pannekakeoppskriften, og dette er etter min mening verdens beste; de smaker akkurat som pannekakene man får i Frankrike. Ikke for harde, ikke for myke, ikke for søte, bare kjempegode.

Pannekakene kan gjerne lages dagen før. Da er du sikker på at de er helt avkjølte før du legger dem sammen med kremen. Pakk dem godt inn og oppbevar dem i kjøleskapet. Ta dem ut av kjøleskapet en stund før de skal brukes, da blir de mykere og enklere å legge sammen.

Smelt smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.
Visp sammen eggene, tilsett melken og smeltet smør i en tynn stråle. Ha i sukker, vaniljesukker og salt. Sikt i mel. Rør til røren er glatt og fin uten klumper. Bruk eventuelt en håndmikser. Røren skal ha en konsistens som tykk kremfløte. Hvis den er for tykk, kan du tilsette mer melk, hvis den er for tynn, kan du tilsette mer mel.

Ha litt smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsettes akkurat nok røre til at hele pannen blir dekket. Snu pannen godt i alle retninger slik at røren kommer godt ut i kanten. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen. Snu og stek til den er gyllen på begge sider. Bruk middels varme, da får du best resultat. Ta bort stekepannen fra varmen når du skal ha i ny røre, da svir du ikke smøret.

Tips: Ta en stor bit smør på en gaffel, da er det enkelt å dra den over stekepannen mellom hver steking.

Lag limekremen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt. (Smøret kan ev. varmes i mikrobølgeovnen ca. 10 sekunder om gangen på full effekt, men pass på at det ikke smelter. Hvis noe skulle smelte, skjæres det ifra.)

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit, og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. Rør inn limesaften i en tynn stråle. Tilsett limeskall. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk krem.

Legg sammen pannekakene med kremen. Legg første pannekake på serveringsfatet du ønsker å bruke, smør på krem og dryss bringebærbiter over (riv bringebærene forsiktig fra hverandre i stedet for å skjære dem, da holder de bedre på saften, slik at ikke kremen blir bløt. Legg på neste pannekake og fortsett til alle pannekakene er lagt på. Ha ekstra bringebær på toppen, pynt eventuelt med roseblader og et dryss med melis.

Skjermbilde-2015-05-21-kl.-15.08.16-814x1024


Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *