Oppskrift på skikkelig gode pepperkaker

Pepperkaker 4


Det er ingenting i veien med å bruke ferdig pepperkakedeig. Men hvis du vil ha pepperkaker som ikke bare er gøy å lage, men som også smaker skikkelig godt, da kan du bruke denne oppskriften. Det tar ikke så lang tid og smaker hundre ganger bedre enn ferdig pepperkakedeig.

Verdens beste pepperkaker
225 g smør
4,5 dl sukker
2,25 dl sirup
2,25 dl fløte
1,5 ts kardemomme
1,5 ss malt kanel
1,5 ts malt ingefær
1,5 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
1 ts bakepulver
ca 12 dl hvetemel

Melisglasur
500 g melis
1 eggehvite
Evt. et par sitrondråper

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett sukker, sirup og fløte. Varmes opp under omrøring til sukkeret begynner å smelte. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den varme smør- og sukkerblandingen. Bland deigen godt sammen. Hvis deigen blir for løs tilsettes mer mel, hvis den blir for tørr tilsettes litt vann for å samle deigen.

La gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid, da er den enklere å ha med å gjøre.

Kjevle ut deigen i ca 3 millimeters tykkelse.

Stek peperkakene ved 180 grader i 8–10 minutter. Følg godt med slik at de ikke blir brent.

Pynt med melisglasur.

Foto og oppskrift: Franciska Munck-Johansen

Pepperkaker 2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *