Tips til å ta gode bilder på vinteren

Tips til å ta gode bilder
Jeg får ofte spørsmål om fotografering og hva man kan gjøre for å ta gode interiørbilder, særlig på vinteren når det er dårlig lys. Jeg har derfor samlet litt gode tips som kan være en hjelp.

Tips til å ta gode interiørbilder på vinteren:
  1. LYS, LYS, LYS. Den største utfordringen på vinteren er å få nok lys, fotografer derfor helst midt på dagen og på dager hvor det er lyst ute, ellers er det svært vanskelig å få gode bilder.
  2. Bruk stativ eller hvil kameraet på en stolrygg en trekasse eller noe annet som står støtt. Da får du skarpe og fine bilder, også selv om lyset ikke er det beste.
  3. UNNGÅ BLITS! Blitsen som sitter på kameraet er ubrukelig når det gjelder å ta gode interiørbilder. Dagslys gir alltid bedre bilder.
  4. Bruk minst mulig elektrisk lys. Det er ikke enkelt på vinteren, men det gir ikke særlig pene gule flekker på bildene. Et triks er å ha elektrisk lys på bak deg, men ikke i motivet. Ellers ha så lite elektrisk lys som du kan.
  5. Flytt tingene til vinduet. Hvis du skal ta bilder av mindre gjenstander kan det lønne seg å flytte de bort til vinduet for å få bedre lys. Sørg for å ha ryggen til vinduet, da slipper du motlys.
  6. Gå ned i høyden! Samme hvilken årstid du tar bilder på er dette et godt tips. De fleste tar bilder stående og får et rart perspektiv i bildene. Gå ned i kne, da får du riktig vinkel.
  7. Finn en fin  komposisjon. Se i linsen og tenk «postkort». Ofte kan det være nok å flytte litt på ting.
  8. Ta flere bilder av samme motiv og velg ut det beste. Det skal mye til å få et blinkskudd på første forsøk.

Dette bildet tok jeg til en artikkel for Vakre Hjem & Interiør en vakker høstdag for en stund siden.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *