Overrask med en høstpiknik!

Hostpiknik12
Foto: Franciska Munck-Johansen
Med sine vakre farger og krystallklare luft, er høsten en spesielt fin tid for piknik. Dekk opp med myke saueskinn og varme pledd, og inviter til romantisk stevnemøte en solrik høstdag.
Egen hage er et flott sted å ha piknik, så lenge det er mulig å finne et usjenert sted. Det gir muligheten for å servere varm mat og dekke opp med mer enn bare en duk, men dere kan selvfølgelig også ta med dere maten ut i skogen, parken eller lignende. En hyggelig måte å overraske en man er glad i.
Foto: Franciska Munck-Johansen og Miriam D. Sundbye

Her får dere et par gode oppskrifter. Paien kan gjøres ferdig i god tid og bare varmes.

Høstpai med kantareller, parmaskinke og ricotta

Kantareller og ricotta gir denne paien en helt nydelig smak av høst.
Paibunn:
4 dl hvetemel
125 g smør (halvparten av smøret kan med fordel erstattes av kesam)
2 ss kaldt vann
Fyll:
300 g rensede kantareller
3 ss smør
3 ss hvitvin
2 fedd hvitløk
salt og pepper
250 g ricottaost
75 g parmesan
150 g parmaskinke
2 ss finhakket gressløk
10 cherrytomater
Kna deigen godt sammen og sett kaldt. Kjevle ut på bakepapir og kle en form med deigen. Forstekes ved 225 °C i 10 minutter.
Stek kantarellene med smør og hvitløk i et par minutter, og smak til med salt og pepper. Tilsett hvitvin og la vinen koke inn (et par minutter).
Legg mindre biter av parmaskinke på paibunnen, og hell soppblandingen over. Legg små kladder med ricotta jevnt fordelt over bunnen, skjær tomatene i halve og fordel rundt i kanten. Strø parmesan over til slutt.

Stekes ferdig ved 200 °C i ca. 30–40 minutter.

Browniecupcakes med luftig smørkrem
Brownie-cupcakes
3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet smør
2,5 dl mel
4 toppede ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
80 g hakkede macadamianøtter (kan utelates eller erstattes med andre nøtter)
Luftig smørkrem med sjokoladesmak
225 g smør
4,5 ss kakao (bakekakao)
300 g melis
1 ts vaniljesukker
Pynt
Litt melis
Rør sammen egg og sukker. Tilsett smeltet lett avkjølt smør mens du fortsetter å vispe. Bland i resten av ingrediensene. Rør til du får en seig og myk konsistens.
Fyll røren i cupcakesformer, til de er ca 2/3 fulle.
Hele hemmeligheten ved å lage gode brownie-muffins er steketiden. De må for all del ikke bli for godt stekt. Følg derfor godt med og ta kakene ut av ovnen med en gang de begynner å bli faste med bare en liten flytende kjerne.
Stekes i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 10-15 minutter hvis du bruker store former og 5-10 minutter hvis du bruker mindre former. Men følg godt med, de skal være litt flytende i midten når du tar dem ut av ovnen.
Flytt kakene over på en bakerist og la de avkjøle.Sjokoladesmørkrem:
Ha smør, kakao og melis i en bolle. Visp
i 5 minutter på middels hastighet, skrap ned sidene underveis. Tilsett eventuelt mer kakao hvis du vil ha en mørkere krem.
Skjær cupcakesene igjennom
Ha på smørkremen og dryss med litt melis. De kan gjøres ferdige i god tid.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon. ?

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Publisert i Mat

2 kommentarer

  1. What an absolutely gorgeous picnic!! Lucky guy to be with you! It's so very fall. I am going to try both recipes- thank you!

    Lise-Lotte

    1. Thank you very much! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *