S’moreskake! – En drøm av en kake!

Skjermbilde-2015-10-02-kl.-14.04.48
Foto: Franciska Munck-Johansen
Denne kaken smaker bare helt fantastisk godt! Sprø kjeksbunn, nesten flytende sjokoladefondant i midten og grillede Marshmallows på toppen! Hjelp – dette er virkelig en drøm av en kake!
S´Moreskake
Kjeksbunn
150 g havrekjeks Digestive eller lignende
50 g smør
40 g sukker
Sjokoladekake
3 egg
150 g Muscavado-sukker eller mørkt rørsukker (kan erstattes av vanlig sukker)
150 g vanlig sukker
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao
2 ts vaniljesukker
Topping
Store og små Marshmallows
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha bakepapir i bunnen av en form på ca 23 cm i diameter. Smør sidene.
Knus havrekjeksen i en blender eller kjøkkenmaskin. Bland med smør. Ha blandingen i formen. Press bunnen lett på plass.
Lag sjokoladekaken. Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis. Ha i smeltet smør og resten av ingrediensene.
Ha røren i formen.
Stekes på 175 grader i 20 – 25 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter. Kaken skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og gjerne litt flytende når du tar den ut av ovnen. Den må for all del ikke bli stekt for mye.
Ta kaken ut av ovnen. Sett stekeovnen på grill.
Dekk med Marshmallows og grill i ovnen til kaken blir gyllen. Det tar noen få minutter, følg derfor godt med.
Serveres varm.

Tips. Du kan gjøre ferdig bunn og sjokoladekake i god tid og varme opp kaken før servering. Dekk med Marshmallows og grill i ovnen, som beskrevet over rett før servering.



Skjermbilde-2015-10-02-kl.-14.03.59

2 kommentarer

  1. Denoe blir lørdagsgodt her i dag! Takk for oppskrift!☺

    1. Bare hyggelig Mona Iren, håper den smakte!

      Ha en fin uke!

      Beste hilsen

      Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *