Saftig kake med blåbær og pikekyss

Skjermbilde-2015-09-28-kl.-20.32.23
Dette er en av favorittkakene mine, den er utrolig saftig, smaker kjempegodt og veldig enkel å lage!
Du kan bytte ut bærene med andre bær hvis du vil, blåbær, jordbær, bringebær, rips og lignende er gode alternativ.
Saftig kake med blåbær og pikekyss

Kaken

3 egg
2 dl sukker
100 g smør
2 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl revet marsipan
2 teskje vaniljesukker
1 1/2 teskje bakepulver
Pynt
3 dl kremfløte*
Blåbær
Pikekyss*
Pisk egg og sukker til eggedosis*. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland de tørre ingrediensene godt sammen og ha det i eggedosisen skiftevis med smeltet smør. Hell røren i en smurt form ca. 23 – 25 cm i diameter.
Stekes på 175 grader, midt i ovnen, i cirka 40 minutter.
Test med en kakepinne om kaken er ferdig.
La kaken avkjøle.
Visp kremfløten til krem og pynt kaken med blåbær og knuste pikekyss.
*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde og pikekyss er små marengs. Eggedosis betyder at piske det luftigt og skummende.
Kake med blåbær 3

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

4 kommentarer

  1. Hei, for allergikere: Hva kan man bruke i stedet for revet marsipan?
    Mvh Hilde

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Hilde
      Da er det bare å utelate marsipanen.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

      1. 🙂 joda, hehe, det er jo innlysende, men – som en erstatning mtp fasthet i selve kaken så var jeg nok bekymret uten grunn.
        Ikke alltid man bare kan fjerne en ingrediens uten å erstatte den med noe 🙂 da er det bare å prøve og bake kaka da 🙂 så den på facebook, hos ei venninne, som var helt over seg av begeistring 🙂 Takk 🙂

    2. Franciska Munck-Johansen

      Skjønner at du spør, det er ikke alltid bare å utelukke en ingrediens. 🙂 Men her går det fint.
      Ha en fin uke.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *