18 tips til aktiviteter med barn når det er høst

I dag deler jeg 18 koselige høstaktiviteter man kan gjøre med barna, som ikke koster mye, men som gir masse høststemning og koselig familietid!
Vi koser oss hjemme i høstferien. Jeg må jobbe litt hver dag, men vi skal gjøre noe som vi av og til gjør som er like stor suksess hver gang.
På forhånd velger vi ut 8-10 hyggelige aktiviteter som vi har lyst til å gjøre. Hver dag bytter barna på å velge en aktivitet, og da gjør vi den sammen. Vi gjorde det første gang i sommerferien, da de var bare 4 år (nå er de 11).
Du kan lese mer om vår annerledes ferie hjemme HER.
Jeg er en stor fortaler for at aktiviteter ikke MÅ koste masse. Jeg synes barna har godt av å lære seg at man kan ha masse moro uten å betale tusenvis av kroner, og at det viktigste er å være sammen og finne på noe hyggelig.
Her får dere litt idéer:
fmj_hosttur_30_01
Foto: Franciska Munck-Johansen
Kongler med mose
Bruk en liten grein eller en ispinne og la barna stikke inn mose i konglene. De er fine alene eller som en del av en større høstdekorasjon.
fmj_hosttur_29_01
Foto: Franciska Munck-Johansen

Lyslykter med blader

Tomme syltetøyglass eller glass etter barnemat blir fine lyslykter med lønneblader i høstfarger. Start med å pensle på et lag med decoupagelim. Fest bladet og legg på enda et lag med lim. Så enkelt at selv ganske små barn kan være med på å lage dem.

fmj_hosttur_26_01

Foto: Franciska Munck-Johansen

Miniatyrlandskap

Noen stein, litt mose og noen små greiner blir et fint lite miniatyrlandskap.

Skjermbilde-2015-09-28-kl.-20.23.48

Kilde: Eclectically Vintage

Lag en tidskapsel

Det er jo kjempeartig. Hele familien velger ulike ting de ønsker å ha med, noe som er typisk for akkurat dette året, man har det i et skrin eller en boks (som tåler å være i jorden) og graver det ned i hagen. Jeg tenker det kan være fint å åpne etter 5 år, da er barna 16 og mye har nok skjedd. Man kan også legge ved tanker om hva man tror kommer til å skje de neste fem årene eller ønsker man har.Skjermbilde-2015-09-28-kl.-20.05.02Kilde: Hubpages

Ta fine høstbilder av barna

Dette var et fint motiv. Det kan også være fint å ta bilde oven i fra når barna ligger i en haug med høstblader eller når de løper bortover mot høstskogen.

thankful_tree_picture2
Kilde: Makezine
Takknemlighets-treDette er et enkelt, men veldig koselig prosjekt. Finn en stor grein. Klipp ut blader i papp og skriv på hva dere er takknemlige for. La barna skrive sine egne blader, og heng dem opp sammen, mens dere snakker om hva dere er takknemlige for.Skjermbilde-2015-09-28-kl.-19.22.59Kilde: Stickerslab

Lag en fin høstdekorasjon

Pynt gjerne en liten vegg med fine høstbilder og blader som dere har funnet i skogen. Det gir fin høststemning og er et koselig familieprosjekt.

Andre ideer kan være å:
 • Besøke en gård og kjøpe grønnsaker og lage deilig høstsuppe
 • Lage bål i skogen eller på stranda
 • Spille spill foran peisen eller med masse tente stearinlys
 • Lag en høstkrans av høstblader
 • Lag noe godt og varmt å drikke sammen, det kan være kakao, varm eplecider eller lignende.
 • Dra på høstpiknikk, ta med pledd og litt godt å spise og ha piknikk i parken, i skogen eller lignende.
 • Skriv postkort eller brev til besteforeldre, tanter, onkler eller lignende
 • Se en koselig familiefilm
 • Arranger en høstskattejakt, skriv opp 10 – 15 ulike ting, som høstblader, en stein, en kongle, en fjær etc. og la barna gå på jakt.
 • Uthul gresskar
 • Bak en kake sammen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *