Gresskar-rundstykker med kanelsmør!

Skjermbilde-2015-09-25-kl.-15.03.57
Hva synes dere om disse herlige gresskar-rundstykkene!De passer perfekt som tilbehør til en høstmiddag, eller som en koselig prosjekt å lage med barna nå i høstferien!

Dere får også en liten bonusoppskrift på fluffy kanelsmør som smaker helt himmelsk sammen med rundstykkene!

Det er dyktige Tessa, med bloggen Handle the Heat, som står bak oppskriften. Du finner bloggen hennes her.

Skjermbilde-2015-09-25-kl.-15.06.43

Gresskar-rundstykker med kanelsmør

Ca 30 stk

Rundstykker

100 g smør

5 dl helmelk eller lettmelk

1 dl sukker

2 ts salt

1 pakke gjær, fersk eller tørrgjær

250 g gresskarkjøtt eller gresskarpuré fra boks (fås i større matbutikker, blant annet Meny)
2 mellomstore egg
1 kg hvetemel
1 egg til pensling

En håndfull pekannøtter

Kanelsmør

250 g mykt smør
1 dl melis
1 dl honning
2 – 3 ts malt kanel

Smelt smøret til rundstykkene i en kasserolle. Tilsett melken og varm opp til blandingen er lillefingervarmt. Hell det over i en bakebolle. Ha i sukker, salt og smuldret gjær. Rør godt til gjæren er oppløst. Ta ut gresskarkjøttet fra gresskaret og rør det med en stavmikser, eller bruk gresskarpuré fra boks. Rør sammen eggene og gresskarpuréen og tilsett. Rør godt til alt er blandet. Tilsett mel mens du rører med en treskje eller lignende. Bruk minst mulig mel, men så mye at du får en fast og glatt deig som ikke er klistret. Elt deigen godt på bordet.

Ha deigen tilbake i bollen, dekk den med plastfilm eller et rent tørkehåndkle og la deigen forheve, et varmt sted, i ca 45 minutter.

Mens deigen hever, kan du lage kanelsmøret.

Ha det myke smøret i en rørebolle. Pisk smøret i et par minutter til det blir hvitt og fluffy. Tilsett melis og pisk et par minutter til. Tilsett til slutt honning og malt kanel og pisk et par minutter. Da får du mykt, luftig og fluffy kanelsmør. Serveres ved romtemperatur, men kan fint oppbevares et par uker i kjøleskap.

Når rundstykkene er ferdige med å heve, tar du deigen ut av bollen. Elt godt og form runde rundstykker. Press lett med hånden, slik at rundstykkene blir lavere, og lag mønster ved å skjære med en kniv rundt kanten. Press hull i midten med skaftet av en skje. (Se under).

Pumpkin-Bread-Rolls-02
Pumpkin-Bread-Rolls-03
Pumpkin-Bread-Rolls-04Pumpkin-Bread-Rolls-05

Plassér rundstykkene på bakebrett med bakepapir, dekk med plastfilm eller tørkehåndkler og la dem etterheve i ca 45 minutter. Sett ovnen på 175 grader varmluft eller 180 grader vanlig.

Pensle rundstykkene med lettvispet egg, og stek dem midt i ovnen i 15 – 20 minutter eller til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem.

Serveres varme med kanelsmør.

Skjermbilde-2015-09-25-kl.-15.07.47Skjermbilde-2015-09-25-kl.-15.07.14
Skjermbilde-2014-11-14-kl.-09.33.06
Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.
Publisert i Mat

1 kommentar

  1. Utrolig festlige rundstykker! Veldig passende i den måneden vi går inn i 🙂 Gode ut så de også!

    Ønsker deg en fortsatt fin mandagskveld 🙂

    Klem fra Kine Marie

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *