Sunn hjemmelaget Nugatti

Sunn Nugatti!

Høres det for godt ut til å være sant?

Det er heldigvis ikke det! Denne Nugattien er ikke bare svært enkel å lage, den er også sunn, og smaker helt fantastisk!

I vanlig Nugatti er det mer enn bare 9 % hasselnøtter, hele 64 % sukker og kunstige tilsetningsstoffer!

I denne Nugattien er det mer enn 50 % hasselnøtter, sunn olje med Omega 3, honning i stedet for hvitt sukker og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

Håper dere har en fin søndag! Her er det skikkelig innevær, så vi har kost oss med å lage hjemmelaget Nugatti. Det var overraskende enkelt å lage, og det smaker utrolig godt! Det er jo så sunt at det faktisk går an å ha med på matpakken også. Gjett om barna her i huset syntes det var greit?

Sunn hjemmelaget Nugatti

Oppskriften er nok til et stort glass.

200 g hasselnøttkjerner
3 spiseskjeer honning (jeg foretrekker Akaciehonning som er flytende, men bruk den du liker best) Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 spiseskjeer bakekakao* (strøkne)
2 teskje vaniljesukker
1 dl matfløte*
1 – 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje som har et høyt innhold av Omega 3)
1 knivspiss Maldonsalt (kan ev erstattes av vanlig salt)

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.

Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at de er helt tørre, og ikke er fuktige ellers kan det skille seg.)

Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.

Kan oppbevares i kjøleskap i flere uker (til holdbarhetsdatoen på matfløten). Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

Tips: Det er også en fin gave å gi bort til noen som fortjener noe ekstra godt!

Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Matfløte er madfløde.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *