Verdens beste Focaccia!

Foto: Franciska Munck-Johansen
Man ser ofte oppskrifter der det står Verdens beste, men denne oppskriften på Focaccia er virkelig helt fantastisk god. Jeg har bakt den mange ganger og den blir like god hver gang! Kan absolutt anbefales!
Jeg fant den på Stines Hverdag og jeg har fått hennes tillatelse til å gi den videre til dere. Jeg har delt oppskriften før, men den er så god at jeg bare må dele den igjen.

Her får dere oppskriften:

Verdens beste Foccacia 

Deig
1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)
1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
1-2 ss sukker eller honning
Salt
Litt chilipulver
Fingervarmt vann (ca 9 dl)
2 never saftige, soltørkede tomater
Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Fingersalt, gjerne Maldon eller salt fra saltkvern
Foccacia med soltørkede tomater

Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete) Finhakk tomatene og rør godt inn. Heves 1 time under tildekking. Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever. Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.

Foccacia klar for steking

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.Hev en time til under tildekking. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Stekes på 200 grader i 15 minutter, midt i ovnen, til det har fått en gylden skorpe. La brødet hvile litt før servering.

Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.
Mmm… kos dere!

Publisert i Mat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. God foccachia

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hyggelig å høre 🙂

  2. Jeg lagde den, men gjorde feil og hadde deigen rett i langpanna.. hevet den der, og så hadde jeg på olja og stekte… ble knall det og. Hvis en ønsker å korte ned på hevetiden. Men måtte bruke alufolie som dekken siden den er så klissete Knall god focaccia… akuratt satt en ny deig

    1. Hei Espen
      Takk for tilbakemeldingen din.
      Så bra at det også gikk fint.
      Hyggelig at du liker oppskriften.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  3. Foccacia

  4. Hei. Skal den i stor eller liten langpanne?

    1. Hei Tora
      Den skal i stor langpanne.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

      1. Har du prøvd å fryse denne?

      2. Ja, den er fin å fryse. 🙂

  5. Ingunn Haugen

    Skal den steike midt i ovnen?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, stek den gjerne midt i ovnen. 🙂
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  6. Veldig godt , jeg gjør akkurat som det står i oppskriften og det blir kjempebra. Får veldig skryt av denne Focaccia

    1. Så hyggelig å høre Jorunn.
      🙂

  7. får altid skryt av venner når eg lager focacciaen

    1. Så hyggelig å høre Jostein. 🙂

  8. Fulgte oppskrifta, men hadde ikke tomater i. Focacciabrødet ble kjempegodt . Takk for ei god oppskrift.

    1. Hyggelig å høre.
      Ha en fin helg. 🙂

  9. Hvordan er denne deigen å langtidsheve i kjøleskap over natta?

    1. Jeg har ikke prøvd, men vil tro det skal gå veldig bra. Bruk da ca 1/3 pakke gjær i stedet for en hel pakke, ellers vil du få gjærsmak på deigen. 🙂

  10. Liv G Bjerkeli

    Hei. Regner med denne er like god om den lages dagen før servering.. Eller??

    1. Magnhild Eltoft

      Jeg bruker å lage to former når jeg først er i gang, men steker de bare 2/3 av tiden. Skjærer de opp i passe størrelse og fryser dem. Når jeg da skal servere dem, steker jeg dem 5-10 minutter på 200 grader. Smaker nystekt

      1. Franciska Munck-Johansen

        Fin måte å gjøre det på