Mini-pavlovaer med sommerbær!

Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen

Pavlova er jo bare kjempegodt! Her har jeg laget dem med nypisket krem og ferske sommerbær. Perfekte å servere etter en god sommermiddag, eller på ettermiddagen i hagen!

Mini-pavlovaer med sommerbær
6 stk.

Marengsbunner
3 romtempererte eggehviter (160 gram)
2 dl sukker
1/2 ts eddik
1/2 ts maisennamel

Fyll
2 1/2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
4 kiwier
300 g bringebær
225 g blåbær
melis til pynt
ev. litt sitronmelisse

Forvarm ovnen til 150 grader. Gjør klar et bakebrett med bakepapir.

Hvis du ikke har rukket å romtemperere eggene, kan du legge dem i en skål med varmt vann i 5 minutter. Det at de er romtempererte, gjør at du får en fyldigere marengs, og de er lettere å piske stive. Pass også på å bruke en helt ren bolle, og pass på at det ikke kommer eggeplomme sammen med eggehviten. Det kan gjøre at du ikke kan få pisket dem stive.

Visp eggehvitene halvveis stive. Ha i eddiken. Bland sukker med maisennamel. Ha sukkeret i litt etter litt mens du fortsetter å vispe (ca. 1 ss om gangen). Visp til du har en stiv og blank masse; når du snur vispen opp ned, må marengstoppene kunne holde seg oppreist.
Gjør klar sprøyteposen med en stor stjernetupp. (Brett sidene rundt en mugge, da er posen enklere å fylle.)
Sprøyt ut 6 sirkler, start i midten, lag først bunnen, så sidene.

Sett marengsen i ovnen og skru ned temperaturen til 100 grader. La marengsen stå i ca. 35 minutter. Skru av ovnen og la marengsbunnene stå en times tid eller gjerne natten over.

Sørg for at marengsbunnene er helt avkjølte. De bør fylles rett før servering, ellers kan de bli myke.

Ha kremfløte og vaniljesukker i en bolle. Visp kremen stiv. Pisk kremen sakte, da smaker den best.

Rens bærene og skjær kiwiene i skiver. Ha litt krem på hver marengsbunn, og pynt med kiwi og bær. Dryss med litt melis. Server med en gang.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *