Bli med meg på gourmetvandring i Paris!

En del av premien fra Kakekrigen er en gourmettur i Paris. Den skal vi på i dag og dere skal selvfølgelig få lov til å være med!

Vi ble hentet av sjåfør på hotellet og kjørt til Montmartre. Her ble vi møtt av Preston som skulle være guiden vår for dagen, han er mat- og vinspesialist, opprinnelig fra Minnesota, men har bodd mange år i Paris og vet det meste som er å vite. Vi ble positivt overrasket da vi fant ut at vi skulle få en privat tur og var de eneste i gruppen.

Det ligger en helt herlig gate på Montmartre som heter Rue des Martyrs. Den må du bare besøke hvis du får muligheten. Her ligger delikatessebutikkene tett i tett og man kan gå fra den ene deilige kulinariske opplevelsen til den neste.

Det første stedet vi besøkte var Sebastian Gaudard, kjent for klassiske fine bakverk fra Paris. Butikken er også en nytelse i seg selv. Se bare her:

Etter det gikk turen til Henri Le Roux, en av de mest annerkjente og respekterte sjokolade og karamellmakere i Verden. Selve butikken ser ikke ut av mye, men sjokoladen og karamellene er i verdensklasse:

Turen gikk videre til Maison Landemaine som lager de deiligste bakverkene både kaker og brød. Her fikk jeg til og med lov til å stå bak disken.

Vi besøkte også bakeren som har vunnet tittelen for beste baguette! En gjev tittel som franskmenn tar svært alvorlig. Det er mer enn 100 fagpersoner i juryen, som vurderer alle baguettene etter tur. Ingen vet hvor de ulike baguettene kommer fra og den som vinner får lov til å være leverandør til den franske president i et helt år!

Vi møtte bakeren himself og da han fikk høre at jeg hadde vunnet Kakekrigen så han på meg med store øyne og så på fransk, da skal du få være med! Han tok oss da ned i det aller helligste, ned i selve bakeriet! Jeg skjønte på guiden vår at det var en stor ære, så her var det bare å takke og bukke! Det så ut akkurat som hos Cakeboss, bare at man måtte ned en veldig smal vindeltrapp for å komme frem. Tenk dere all den mel og sukker som skal ned hver dag og alle de bakverkene som skal opp. Imponerende! Her ser dere også de berømte baguettene.

Vi var også innom Première Pression Provence, et fantastisk sted som lager alt av olivenolje. Det er de samme som står bak butikkene L’Occitane.

Og til slutt avsluttet vi i denne helt fantastiske delikatessebutikken, hvor vi fikk servert disse deilige godsakene. Hvert sted vi var innom fikk vi også med smaksprøver fra, som vi fikk med oss hjem. En tur som virkelig kan anbefales! Det var Cookn With Class som arrangerte den. Klikk HER for å se mer! Men spør etter Preston, han gjorde turen uforglemmelig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *