Verdens beste – med sjokoladekake!

Dette er en drøm av en kake!

Verdens Beste eller Kvæfjordkake med sjokoladekake! Det må jo bare bli godt!

Deilig sjokoladekake med søt krønsjy marengs, fylt med vaniljekrem, krem og friske bær!

Rask å lage er den også og den kan lages i god tid før servering!

Helt klart en ny favoritt!

Jeg fant også en helt ny kakeblogg, Matmonster, som er skrevet av Leif Inge Bårdsen. Han er utdannet konditor, men legger ut mange fine oppskrifter som alle kan få til! Her var det mye spennende! Ta gjerne en titt på bloggen hans! Du finner den HER!

Jeg har doblet oppskriften, slik at den kan lages i en liten langpanne. Hvis du ønsker oppskrift på en mindre kake finner du den HER.

Verdens beste med sjokoladekake

Sjokoladekake
250 g romtemperert smør
250 g sukker
4 eggeplommer
150 g mel
80 g bakekakao*
2 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
en knivspiss salt
2 dl melk

Marengs
4 eggehviter
250 g sukker
2 håndfuller kokos

Fyll
6 dl kremfløte
4 teskje sukker
1 pakke vaniljekrem (Klikk HER for oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem)
Blåbær, jordbær, bringebær eller lignende en pakke av hver

Pynt
Litt melis

Start med å sette ovnen på 180 grader.
Begynn med sjokoladekaken.
Pisk opp smør og sukker til det blir hvit og luftig. Ha så i eggeplommene. Miks godt sammen. Ha så i mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og en klype salt. Ha så i melken. Rør godt til røren blir blank og fin. Ha røren i to smurte former på ca 20×30 cm. Ha bakepapir langs sidene, da er det enklere å få ut kakene.
Da skal vi piske opp marengsen. Ha eggehvitene i en piskebolle og start å piske på medium hastighet. Her er det viktig at bollen er ren, at det ikke er fett i bollen og at du ikke får med eggeplomme når du deler eggene. Ellers vil du ikke få fin marengs.
Pisk til eggehvitene begynner å skumme. Ha så i litt og litt sukker. Pisk marengsmassen på høy hastighet når alt sukkeret er i. Den skal bli blank og seig.
Smør marengsen over sjokoladekakene. Spre over kokos.
Stekes på 180 grader, midt i ovnen i ca 25 min. Hvis kokosen blir for mørk før steketiden er over, kan du legge bakepapir eller sølvfolie over kaken.
Avkjøles i formene.
Ta ut kakene av formene.
Legg den ene kaken på ett fat, med marengssiden ned. Da holder marengsen seg fortsatt sprø og blir ikke myk og seig av kremen.
Smør på ett lag med vaniljekrem.
Pisk opp kremfløten med sukkeret. Smør kremen over vaniljekremen. Strø så over bær. Legg på den andre kaken. Strø over litt melis til pynt.
Da er kaken klar til å serveres og nytes!
*Info til mine danske lesere: Bakekakao er kakao man bager med, altså ikke Oboy eller lignende. 
Jeg tror på å løfte frem andre! Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader, som jeg synes fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

  1. Francisca , takk for deilig oppskrift, og de flotte bildene !!! Jeg følger dem fra nå av Instagram !!!
    en fin 1 mai ønsker fra angie Nord-Tyskland

    1. Thank you Angie! Have a great week! 🙂

  2. 20 lodd.Likt og delt

  3. Waue, den ser god ud.

    – Anne

  4. oooo nam!!! Ser helt sinnsyk god ut!